Nissan Micra 1.0 Pure (2005)

Nissan Micra
Nissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan Micra - interieurNissan Micra - interieurNissan Micra - interieur

UitvoeringMicra 1.0 Pure
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Heb deze auto sinds anderhalve week en er echt super blij mee. Super opvallend design, met de voorlampen en de ’bolletjes’ die daarop zitten. Zag aan het begin een beetje op tegen de lichte 1.0 motor, maar in de praktijk rijdt het lekker vlot weg.Variabele stuurbekr. werkt super licht, en toch het gevoel de auto onder controle te hebben. Er zitten best veel extra’s op deze auto (abs, 2 airbags, cv met ab, abs etc. etc.) De ruimte voor de bestuurder en passagier is ook royaal te noemen. (ben zelf 1,93 en zit er goed in) Ook opvallend is de hoge zit, en de stevige stoelen in deze auto. Minpuntjes zijn dat er op kleine dingetjes bespaard zijn. (bijv. geen aansteker, maar een plastic dopje kostdatnou?) Maar aan de andere kant krijg je een fijne, zuinige auto met veel extra’s... voor een heel redelijke prijs; zeker in vergelijking met andere merken!

Update augustus 2005

Ben echt heel erg tevreden over deze auto. Iedereen die er een stukje mee gereden heeft is verbaasd van het comfort. De 1.0 motor is totaal niet traag, trekt lekker snel op en heb er na het inrijden al een snelheid mee gehaald van 160, en nog gas over! Ruim 2700 km mee gereden, en steeds enthousiaster! Verbruik is redelijk, met een vlotte rijstijl ca 1 op 15,5. Olie heeft die niet verbruikt op deze 2700 km. Wil echt geen Duitse auto meer terug, deze hou ik mooi even (hiervoor Opel Corsa uit 99 en een VW Polo uit 99)

** update november 2005

Na 5250 km met deze auto gereden te hebben nog steeds enthousiaster. Totaal geen problemen. Echt een aanrader voor iemand die een leuke compacte auto zoekt!

** update juli 2006

Zo, nu een jaar tevreden aan het rondrijden in mijn karretje.(ca.10.000 km) Heeft een beurtje gehad en heb er 2 spatlapjes op laten zetten aan de voorkant omdat de portieren wel snel vies waren. Helpt enorm! Ook stootstrips erop laten zetten, staat erg leuk. Verder steeds enthousiaster over deze auto, met name toen ik bij mijn dealer kwam (Bosan, Arnhem) en die bood me er al €9750 voor!!! dat dus een afschrijving van €250... lijkt mij niet veel. En nee, dat was niet bij de aanschaf van een auto van boven de €50.00 maar gewoon bij een nieuwe micra. ;-) Maar doe ik dus mooi niet, ben veel te blij met deze. Beurt kost ongeveer €125 (kleine beurt). Volgende beurt is pas bij 30.000 km dus das voor mij ongeveer over 1,5 jaar... onderhoudskosten zijn dus ook lekker laag.

Nummerplaat aan de voorkant zat los, maar door Bosan Arnhem binnen de minuut opgelost, natuurlijk gratis.
Ruitensproeier spoot op het raam van de auto achter me (lol) Even langs Bosan en binnen een minuut weer op weg met een sproeier die goed afgesteld is.
Effe wat problemen gehad met schakelen (erg stug) bij koude weer; als ik net gestart had. Probleem is nu weg.

10,0