Mitsubishi Space Star 1.8 GDI Comfort (2001)
Uitvoering | Space Star 1.8 GDI Comfort |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Ben zeer tevreden over deze auto. Zowel qua uitrusting als het motor vermogen (alhoewel ik daar in het begin problemen mee had, maar dat kwam doordat, bij de montage van de trekhaak, het motormanagement systeem geset was). Ben er met deze auto ook achtergekomen, dat er op mijn auto"s nooit meer goedkope banden gemonteerd gaan worden. De af fabriek gemonteerde Pirelli Draco banden zijn fluisterstil, goede wegligging en hebben bijna geen last van aquaplaning. Ook met het trekken van een caravan heeft deze auto geen moeite. Soms moet je je inhouden om niet (ver) boven de toegestame snelheid uit te gaan. Heeft ook nog heel veel vermogen boven de 140 km/h. Als je dan het gas intrapt (in de 5e versnelling) zit je zo op 180....(niet in Nederland uitgeporbeerd!) Toch is het niet een grote sprinter, voor het stoplicht zul je gauw een andere auto voor moeten laten gaan. Wat me opvalt is het verbruik, ik haal normaal 6,6 ltr/100km. Hang ik de caravan erachter (een oudje, en niet zo gestroomlijnd) dan schiet het verbruik naar 11 ltr/100km.
Buiten het hierboven genoemde motormanagement systeem is ook mijn afstands bediening gevallen en daardoor zijn de batterijen er uitgevallen. Even de batterijen terug doen is er dan niet meer bij, de auto reageert er niet meer op. Terug naar de dealer om de afstandsbediening opnieuw bij de boordcomputer aan te laten melden (zelf batterijen verwisselen is er dan ook niet bij; 2x CR2032 knopen).