Mitsubishi Space Star 1.6 Comfort (2002)
Uitvoering | Space Star 1.6 Comfort |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Na twee jaar tevreden met onze aankoop
Toen onze (gratis gekregen) Clio niet meer fatsoenlijk verder kon met allerlei storingen, geen werkende snelheidsmeter en een hoge rekening om weer door de APK te komen, was het tijd om ons te oriënteren op een andere auto.
Onze eisen:
- Een wat hogere instap.
- Goede zit, ivm rugklachten partner
- Een betrouwbare auto
- Genoeg ruimte voor een mogelijk tweede kind, én de kinderwagen.
- Trekhaak
KOOP (APRIL 2015) (KM. STAND 140.000)
Na de mindere ervaring met de Clio, wilden we niet weer aan een Renault, dus de Scénic viel af. Over de Mitsubishi Space Star lazen we positieve verhalen en al snel vonden we een geschikt exemplaar. We wilden een 1.6 motor, zodat we op de snelweg en in vakanties richting Alpen ook redelijk mee zouden kunnen. Het betrof een 'dealer-onderhouden' auto, met één eigenaar en niet al te veel kilometers, €2000 voor betaald. 9 maanden APK zat er nog op. De proefrit beviel goed. Comfortabel, goede zit, ook voor de rugklachten. Niet veel poespas, maar degelijk en ook op de snelweg redelijk stil. De banden waren niet nieuw meer, maar konden nog wel even.
EERSTE ERVARING (ZOMER 2015):
Vakantie naar Italiaanse Alpen. Wij komen prima mee, ook op steilere weggetjes gaat het prima. Naar beneden één keer de remmen even aan het roken, in lagere versnelling gaat het goed. Stelvio op en af, zonder problemen. Ruim, en ook de airco is erg prettig. Op de terugweg op de hete Duitse autosnelweg in de file, rook uit het dashboard bij inschakelen van de airco. Kan voorkomen, volgens het boekje, dus niks aan de hand.
APK + ONDERHOUD (januari 2016) (KM STAND 156.000)
Eerste keer APK, toch even spannend. Niks aan de hand, behalve een koplamp. Kosten €9,41.
Daar doen we het voor. Natuurlijk ook de normale kosten voor het reguliere onderhoud.
TWEEDE ERVARING (Zomer 2016):
Intussen inderdaad een tweede kind. Ook met tweede kind erbij achterin meer dan genoeg ruimte. Een beetje puzzelen, maar dan kan ook de kinderwagen met vakantie achterin nog prima mee. Heerlijk, zoveel ruimte! We hoeven op bagage dus niet teveel te letten, want ondanks alle babyspullen, hebben we nog ruimte over.
De achterklep opent niet altijd meer helemaal. Dat wordt pijnlijk duidelijk, met een grote bult op het hoofd als gevolg. Iets om op te letten, schijnt vaker voor te komen bij de Space Star. Hij opent wel, maar het laatste stukje moet je hem even doorduwen, dan blijft hij wel goed open staan. Verder geen problemen. Wij lopen gemiddeld 1 op 14, met gecombineerd gebruik, zijn we tevreden over!
APK+ONDERHOUD (januari 2017) (KM STAND: 168.000)
Helaas wat meer aan de hand dit jaar. Op zich geen 'vreemde' zaken, maar wel kosten. Eerste band, en de remblokken en -schijven voor en achter. En een remlicht. Die zagen we een beetje aankomen, maar loopt wel lekker in de kosten. Het linkervoorraam sluit niet altijd meer goed, ook een bekend Space Star fenomeen, geleiders gesmeerd, daardoor gaat het weer even iets beter. Alles bij elkaar, inclusief groot onderhoud €1000. Au!
Nu, na 30.000 km en twee jaar deze auto, is de balans voorlopig positief. We hebben er nooit iets geks mee gehad. Hij rijdt heerlijk, prettig. Is stil genoeg op de weg. Sturen is soepel, en vooral de ruimte is behoorlijk, voor ons genoeg!
Hopelijk kunnen we er nog lekker een aantal jaren mee vooruit. Ik zal het hier bijhouden en bij bijzonderheden updaten.
PRIVATE LEASE Mitsubishi Space Star