Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D ClearTec 4WD (2015)

Mitsubishi Outlander
Mitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi Outlander IIIMitsubishi Outlander IIIMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi Outlander III

UitvoeringOutlander 2.2 DI-D ClearTec 4WD
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015

Medio augustus mijn nieuwe Outlander opgehaald bij garage Tramper in Goes.
Had al eerder uitstekende ervaringen met deze dealer en ook nu weer werd de auto keurig en sneller dan verwacht afgeleverd.

Dit is het nieuwe type Outlander en deze keer niet de PHEV maar de 2.2 DiD die je dus veel minder tegenkomt in Nederland.
Ik heb de auto nu 2 maanden en er inmiddels 4500 km. mee gereden.

Het valt mij op dat de auto erg stil is, vooral zodra hij warm is gereden. Je merkt nauwelijks dat je met een diesel op pad bent.Het zitcomfort is prima, zeker op de lange afstanden. Rij regelmatig naar Zuid Frankrijk, ongeveer 1250 km en je komt beslist niet verkrampt uit de auto !Verder geen rammeltjes, piepjes of kraakjes. Dat is de Japanse degelijkheid!

De dieselmotor heeft een flinke trekkracht, ik rij in Frankrijk veel in de bergen en moet regelmatig een steile helling op ( 45 % !!) en dat kost de auto geen enkele moeite.
Daarbij blijft het verbruik zeer redelijk, tot nu toe 1 op 15,5 hetgeen voor deze auto zeer acceptabel is.
De boordcomputer laat zien hoe je het zuinigst kunt rijden.

De wegligging is prima.
De auto is voor een SUV behoorlijk stabiel en helt weinig over in de bochten.
Ook bij hogere snelheden hoef je nauwelijks stuurcorrecties toe te passen waardoor je heerlijk relaxt kunt rijden.

Het kost even tijd om alle mogelijkheden van de boordcomputer en navigatie te leren kennen. Het navigatiesysteem waarschuwt zelfs voor scherpe bochten!
Echt voor alles is wel een signaaltje of een piepje.
De led verlichting is fantastisch! Wat een zee van helder licht, dat heb ik nog niet eerder meegemaakt bij mijn voorgaande auto's.

Al met al tot nu toe zeer tevreden over deze auto.Daarom alles op het maximale aantal sterren gezet, hetgeen hopelijk zo blijft !
Wordt vervolgd.

Na 14000 km. voldoet de auto nog prima! De geluidsissolatie is erg goed, beduidend beter dan het oude model Outlander.
Het comfort is uitstekend. Zelfs na een lange rit (1250 km) stap je nog fit uit de auto. Motorisch is de 150 pk voor deze auto ruim voldoende. Er blijft genoeg power over voor een inhaalactie. Vooral als je de Eco knop uitzet reageert de motor beduidend feller. Voor het verbruik maakt het volgens mij overigens niet veel uit. Ik gemiddeld 1 op 13 à 14 hetgeen voor dit formaat auto erg netjes is. Wegligging is prima, de auto helt in snel genomen bochten maar weinig over.
De versnellingsbak (6bak) schakelt prima. De auto kan met een vrij laag toerental worden gereden.
Het 4wd systeem werkt erg prettig. Ik moet regelmatig een steile helling op met aanhanger, maar dat trekt hij prima, ook in ruw terrein.
Het geluidssysteem (RockfordFosgate) in de Outlander is fenomenaal! Evenals de led verlichting, wat een zee van licht!
Tot nu toe dus geen enkele klacht over deze auto. Geen rammeltjes, piepjes en kraakjes. Alles is netjes afgewerkt.
Bovendien zeer tevreden over de Mitsubishi dealer, garage Tramper in Goes.

10,0