Mitsubishi Lancer Wagon 2.0 Intense (2005)

Uitvoering | Lancer Wagon 2.0 Intense |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Dit is mijn vierde Mitsubishi. Ik durf nu al te zeggen, dat het de beste is. Kort na de posteractie kocht ik in 1997 een Carisma 1.8 Limited Edition. Een schitterende auto, de kleur was donkergroen metallic, met beige bekleding. We hebben er 3 jaar probleemloos mee gereden. Daarna hebben we 2 keer een SpaceStar gehad. Een 1.8 GDI Limited Edition en een 1.8 Shogun SE automaat. Over beide waren we tevreden
We wilden niet voor de derde keer een SpaceStar kopen. Helaas duurt het nog een paar jaar voordat er een nieuw model komt. Toen viel in het najaar van 2005 ons oog op de Lancer Wagon 2.0 Intense. Toevallig kwam er een vernieuwd model uit. Hij ziet er stoerder uit, met de nieuwe grille en dikkere bumpers. En de prijs was zelf iets omlaag gegaan. Hiervoor heeft hij wel de koplampsproeiers moeten inleveren.
We zijn zeer te spreken over de kwaliteit van deze auto. Het lijkt wel Duitse degelijkheid. Een verbetering ten opzichte van de vorige. Tegenwoordig zit er standaard Climat Control in deze auto. Dit werkt perfect. Bij ons staat hij op 21 graden, we komen nooit meer aan de knoppen. Het dashboard is mooier afgewerkt dan in de vorige serie. Rondom de radio sluit het beter aan. Er zijn goede materialen gebruikt. De sportstoelen zitten prima en zijn van een mooie stof voorzien. Het sportstuur ligt prettig in de hand.
En dan het rijgenot. Het is een fijne auto om in te rijden. Hij stuurt geweldig. Je kunt hem rustig rijden, maar ook sportief. De wegligging is super. Er is voldoende trekkracht. Boven de 4000 toeren komt er een mooie sound uit de uitlaat. Hij gaat als de brandweer. Je kunt merken dat deze auto familie is van de Lancer EVO.
De kleur is metallic zwart. Hierdoor moeten we veel poetsen. Als extra hebben we een chromen strip op de achterklep en een chromen uitlaatsierstuk.
We hebben nog maar één klein minpuntje kunnen ontdekken. De achterruit is stijl en wordt hierdoor erg vies. Je moet vaak de ruitensproeier gebruiken. Helaas kan de achterruitenwisser niet continue wissen. Hij werkt alleen met interval.
Standaard zitten er 16 inch velgen onder deze auto, met banden in de maat 195/50 X 16. Kort na de aflevering hebben we er winterbanden onder laten zetten, op 15 inch lichtmetalen velgen, in de maat 185/60 X 15. Hierdoor is de wegligging op natte en/of gladde wegen in de winter beter. Met de standaard banden slipten de wielen weleens door tijdens koude en vochtige weersomstandigheden. Dit is nu voorbij.
Op www.normarjer.nl kunt u meer lezen over onze auto s.
Update 6 oktober 2008
Onderwijl hebben we deze auto ingeruild bij de Mitsubishidealer. We hebben een Mitsubishi Lancer Sportback 1.8 Intense gekocht. Eind november wordt hij geleverd.
We hebben 3 jaar probleemloos met deze auto gereden. We zijn niet één keer in de garage geweest, behalve voor een paar beurtjes.
De auto is 3 jaar in ons bezit. We hebben geen problemen gehad.