Mitsubishi Lancer Sportback 1.6 ClearTec Edition Two (2012)

Mitsubishi Lancer Sportback 1.6 ClearTec Edition Two (2012)

UitvoeringLancer Sportback 1.6 ClearTec Edition Two
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2018

Ondergewaarde auto

Ik heb de auto bijna een jaar in bezit en ben over het algemeen erg tevreden over de auto.
Over de kwaliteits beleving van het interieur is reeds genoeg gezegd en is inderdaad wat ondermaats.
Desondanks blijft alles er na jaren gebruik goed uitzien en is gewoon functioneel maar
eenvoudig. Mij stoort het niet.
Wat ik wel een serieus minpunt vind is de afwezigheid van voldoende geluidisolatie. Vooral rond de 3500 tpm is de auto ronduit lawaaiig. Ondermaats vind ik zelf.
Verder is het ook niet de meest comfortabele auto om mee te rijden. Ik vind de vering ronduit stug.
De auto beschikt daarentegen wel over een prima wegligging vooral in bochten.
Verder is 1 van de sterke punten het vrij lage brandstof verbruik, iets waarvoor ik de auto heb uitgekozen. 1 op 14 rij je altijd wel.
Gemiddeld kom je je al gauw op 1 op 15.5 uit. Maar op lange stukken is 1 op 18,5 ook haalbaar bij een rustige rijstijl.
Verder is de auto technisch relatief eenvoudig en mede daarom, naar mijn mening, ook erg betrouwbaar.
Kortom: een prima en ruime auto die in de edition 2 uitvoering vrij luxe is, zuinig omgaat met brandstof en kwalitatief prima in elkaar steekt. Een naar mijn mening een ondergewaarde auto die je maar weinig tegenkomt in nederland.

auto verkocht

De Lancer is na kleine 4 jaar, ca 100 tankbeurten en 65000km verder ingeruild voor een vooral veel comfortabelere auto. desondanks heeft hij foutloos gefunctioneerd en ben ik ervan overtuigd dat de volgende eigenaar nog vele probleemloze kilometers erbij kan zetten, een onverwoestbare auto!

7,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee