Mitsubishi Colt CZC 1.5 Limited Edition (2009)

Uitvoering | Colt CZC 1.5 Limited Edition |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Multibishi
Opzoek naar een compacte cabrio met als belangrijkste eis een stalen klapdak kwamen we uit bij de Mitsubishi Colt CZC. Misschien niet de mooiste uit het veld maar een aantal redenen gaven al snel de doorslag. Na het lezen van verschillende reviews en mijn voorkeur voor Japans was de Colt in het voordeel. Doordat we een overjarig model vonden dat al bijna een jaar op kenteken stond was de aanschafprijs heel erg interessant. Een nieuwe Japanner voor de prijs van een gebruikte Fransoos. Wat wil je nog meer. Bovendien is deze laatste versie rijk uitgerust. Nu zijn we twee jaar en een bescheiden kilometerstand verder en we zijn nog steeds heel erg tevreden over onze Colt CZC. In de praktijk blijkt hij heel zuinig (1:17 is goed haalbaar), comfortabel en praktisch te zijn. De niet al te lage zit maakt in- en uitstappen relatief eenvoudig. In feite heeft hij onze Yaris maar ook mijn motorfiets opgevolgd en om eerlijk te zijn heb ik die laatste - na ruim 20 motorrijden - nog geen dag gemist. Als het maar even kan dan gaat het dakje open. En ook dan is de bagageruimte heel acceptabel en vooral ook praktisch van vorm. Om een koffer er in of uit te krijgen zal het dak wel even dicht moeten maar dat is geen probleem. Voorin is de Colt CZC heel ruim en comfortabel. De zitplaatsen achterin zijn te verwaarlozen voor personen ouder dan 4 jaar. Wij hebben deze ruimte sowieso permanent afgesloten met de windvanger.
Wat mij betreft is de Colt CZC de ideale tweede auto met een leuke dossis fun.
Geluk bij een ongelukje
Een kleine maar storende beschadiging aan een van de velgen schreeuwde om actie. Een velgenspecialist in Drunen bood de oplossing: reparatie en poedercoaten. En het resultaat is geweldig. Nu zijn mijn velgjes zijdeglans zwart en dat staat mijn oranje czc prachtig.