Mitsubishi Carisma 1.6 GLXi (1998)

Uitvoering | Carisma 1.6 GLXi |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
De motor is lekker soepel en vanaf 3500 toeren behoorlijk fel. Bij lage toerentallen en constante snelheden is de maakt de motor weinig lawaai.
Het verbruik is uitstekend tussen de 1:12 en 1:15, met een gemiddelde van 1:13,8.
Het comfort is prima, vooral de zit achter het stuur is goed.
Update Oktober 2006
We hebben de auto nu meer dan 2,5 jaar. Destijds hebben we de auto gekocht om voor relatief weinig geld zo ruim en comfortabel mogelijk te rijden. In verband met de overgang naar een lease auto, rijd ik er zelf niet vaak meer in. Mijn vrouw heeft haar oude auto weggedaan en de Carsima is haar auto geworden.
De afgelopen jaren heeft de auto ons niet in de staak gelaten. Onderhoud bleef beperkt tot de standaard beurten en de vervanging van remblokken & Schijven, deel van de uitlaat en de banden. Voor de rest helemaal niets.
Nu ik zelf een moderne turbodiesel heb, merk ik dat ik verwend wordt met dat koppel. Als je in de Carisma wilt opschieten moet je de boel boven de 3000-3500 toeren houden en goed doortrekken. Als je wilt inhalen op een B-weg, moet je gewoon terug naar z’n 3 en dan gaat het best snel. Stoplichtsprintjes kan je best winnen, maar dan moet je ook hier weer tot het rood doortrekken. (55 in 1, 100 in 2, 140 in 3). De topsnelheid lag vorig jaar in Duitsland op 200 op de teller. Dit jaar haalde ik nog met gemak 190.
Als je gewoon normaal rijdt haal je een brandstofverbruik van rond 1:13,5-14, rijd je wat harder of heb je veel stadsverkeer, dan kom je op 1:12 uit. Niet gek.
Ik besef dat de Carisma geen sexy auto is, maar als je relatief goedkope, ruime, redelijk comfortabele, redelijk presterende, betrouwbare auto wilt, dan heb je hier een goede auto aan.