Mitsubishi ASX 1.6 ClearTec Intense (2013) #2
Uitvoering | ASX 1.6 ClearTec Intense |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Iets totaal anders
Nadat de BMW met problemen aan de kant kwam te staan, zijn we op zoek gegaan naar een andere auto. eentje die hoger zit, eenzelfde hoeveelheid bagage kan verstouwen en liefst wat zuiniger, hoewel die 1:12 met de zescylinder niet slecht was.
Diverse autoos geprobeerd, wo een Dacia Duster mild hybrid (ramp), een Kia Stonic (verrassend leuk), een Ford Focus (rammelende motor), een Toyota Avensis (rammelende motor) en meer.....
Voor de MX had ik een sleutel nodig en zodoende kwamen we bij de Mazda dealer, die idd ook Mitsubishi verkoopt. Tweedehands even doorgelopen en de ASX sprong er uit.
Proefrit, afspraken rondom banden en nog wat dingen en gekocht.
Totaal andere auto. Uitgaand van wat ik gewend ben, een BMW 320i Touring 6-cylinder:
traag, overhangend koetswerk, minder stoelsteun, luidere motor, wat piepjes en kraakjes her en der, hoge instap, stuk zuiniger, veel ruimer, breder, heel goede zit achterin (ruim, hoog), enorme draaicirkel, glazen dak met antizonverlichting (cute!), héél veel piepjes bij bediening van het instrumentarium (kan niet uit), bluetooth.
De eerste 2000 km zitten erop, waaronder een heen en weertje van bijna 1000km. Indruk toen, ik had m net een paar dagen: saai maar doet wattie moet doen: een voldoende.
Brandstofverbruik kwam op 5,8l/100km. Dat en wat lagere belastingkosten maken de auto aantrekkelijk, evenals de hoge zit en ruimte.
Voor de rest spring ik met meer plezier in de mx (1990) dan tevoren ;-)
Wordt vervolgd.
PRIVATE LEASE Mitsubishi ASX

Mitsubishi ASX 1.6 Intro Edition ClearTec - Trekhaak, Climate
- 2012

Mitsubishi ASX 1.6 117pk Cleartec Instyle / Trekhaak / Panoramadak / Hoge zit / Navi / Camera / Stoelverw. / Leer/ Xenon /NL auto
- 2016

Mitsubishi ASX 1.6 Intense ClearTec | Trekhaak | Sensoren achter | Climate Cont