Mini Countryman One D Chili (2011)

Mini Countryman One D Chili (2011)

UitvoeringCountryman One D Chili
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

Hallo allemaal,

Mijn naam is David, 24 jaar oud en sinds 7 maanden werkzaam bij een groot consultancy bedrijf. Toen ik in dienst kwam bij dit bedrijf kreeg ik een hyundai i30 als "voorloopauto" echter moest ik na 2 maanden een leaseauto uitzoeken en zo begon mij zoektocht.

Aangezien ik weinig tot geen ervaring had met het kopen van een auto ben ik me heel breed gaan oriënteren. Goedkoop, duur, groot, klein ik heb in totaal 9 proefritten gemaakt in de volgende auto's:
- Volkswagen Golf
- Audi A3 Sportback
- BMW 1 serie
- Honda Civic Hybrid
- Mini Countryman

In eerste instantie neigde ik enorm naar de scirocco maar die viel af nadat ik te horen kreeg dat ik voor de diesel moest kiezen waardoor hij simpelweg te duur werd.

Uiteindelijk stond ik op een zaterdag klaar om de Volvo c30 te bestellen vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding. Hij viel ruim binnen budget en was rijk uitgerust. Echter was die zaterdag ook de Mini Countryman voor het eerst te zien bij de MINI dealer en besloot toch even te gaan kijken.

Daar stond hij dan, de eerste indruk was in ieder geval goed maar hij is toch wel prijzig. Verkoper erbij en die bood een proefrit aan, even de papieren invullen en 15 min later reed ik ermee weg. Praktisch gezien een topper want er kunnen makkelijk vier mensen in en de bagageruimte was ook ok. Rijden was geweldig, ik had echt een SUV gevoel door het "kleine" raampje. Daarnaast vond ik het ook een opvallende auto en dat sprak me ook erg aan in de scirocco.

Uiteindelijk een offerte aangevraagd en even lopen rekenen. De Countryman nam precies het maximale van mijn budget in dus financieel was het mogelijk. Daarna de knoop doorgehakt en de Countryman besteld.

Mini Countryman One D
Mistlampen voor
Uitgebreid verlichtingspakket
Velours matten
Zithoogteverstelling passagierszetel
PDC (Park distance control)
Middenarmsteun voor
Hemelbekleding Anthracite

Het eerst nadeel was de levertijd... ik heb hem op 8 nov 2010 besteld en hij wordt 13 april 2011 geleverd. Een ruime 5 maanden dus.