Mini Countryman One (2012)

autoreview

Mini Countryman
Mini CountrymanMini CountrymanMini CountrymanMini CountrymanMini CountrymanMini CountrymanMini CountrymanMini CountrymanMini CountrymanMini CountrymanMini CountrymanMini CountrymanMini CountrymanMini CountrymanMini CountrymanMini CountrymanMini CountrymanMini CountrymanMini CountrymanMini CountrymanMini CountrymanMini CountrymanMini CountrymanMini CountrymanMini CountrymanMini CountrymanMini CountrymanMini CountrymanMini CountrymanMini Countryman

Signalement

UitvoeringCountryman One
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012
KM-stand laatst32.000 km
Lezerswaardering: 44%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Defecte versnellingsbak

 • 32.000 km

Koude Douche voor MINI Nederland

Onlangs vertoonde mijn 4 jaar oude MINI Countryman een technisch probleem, namelijk een defecte versnellingsbak. Een absurd hoge schadepost van € 2.500,- voor een relatief nieuwe en bovenal dure auto met slechts 32.000 kilometer op de teller. De oorzaak zou liggen aan mijn rijgedrag; dit terwijl ik 45 jaar probleemloos auto rij !

• Eind 2012 (8 maanden na de productie datum van mijn mini) is er zelfs een “running modification” doorgevoerd in de productie om exact deze problemen te verhelpen.
• In Amerika is er in 2013 een “class action litigation” gestart tegen BMW om voor dit type mechanische problemen de krachten te bundelen en BMW als de producent van de mini verantwoordelijk te houden. De documentatie rond deze class action case is overduidelijk
• In additie, de recent uitgevoerde expertise door ANWB, door mij aangevraagd, wijst ook uit dat deze technische storing buitensporig is voor een auto zoals mijn 2012 mini, met een zeer lage kilometrage. Uiteraard is het mij wel bekend om niet met slippende koppeling te rijden.
• Technische storingen wereldwijd geconstateerd bij de MINI Cooper S (evenals mijn MINI Cooper S) bouwjaar 2012, met exact dit probleem, en welke claims er internationaal zijn ingediend en toegekend:
o https://www.mechanicadvisor.com/problems/mini/2012/cooper-countryman
o http://blog.caranddriver.com/mini-countryman-to-get-updated-clutch-beginning-this-month/
o http://www.motoringfile.com/2012/11/07/mini-addresses-countryman-clutch-issue/

Op al deze argumenten wordt door MINI Nederland inhoudelijk niet gereageerd en men blijft bij het standpunt dat deze schade voor eigen rekening is. Wel vermelden ze in alle gevoerde correspondentie ‘hoezeer zij klanttevredenheid belangrijk vinden’.

3,0
 • Betrouwbaarheid
  2
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  2
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens