AutoWeek.nl heeft je steun nodig

Mini Countryman One (2011)

Mini Countryman One (2011)

UitvoeringCountryman One
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

De Mini Maxi

• 40 km

Na een slechte ervaring met een Cooper S JCW stage 1 van Mini, kon ik het toch niet laten om toch weer een Mini....nou ja Maxi aan te schaffen. Nu geen turbo motor maar een simpele 1.6 ongeblazen motor.... die mij hopelijk geen problemen kan geven.

4 1/2 maand moeten wachten op de Countryman maar dan heb je ook wat.

Wat het meest opvallend is aan deze "MINI" is dat hij zo goed aanvoelt qua stevigheid, isolatie, gebruikte materialen. Je merkt dat hij in een andere fabriek in elkaar is gezet dan de overige mini's.

Het motor gedeelte:
Deze Mini is voorzien van een 1.6 motor, 98 pk en een koppel van rond de 150 nm. Dit zijn niet echt geweldige waardes en dat merk je ook wel. In de stad gaat het allemaal prima en hij kan lekker in de toeren, maar op de snelweg voel je je toch wel een beetje underpowered. Even snel inhalen bij 120 km/u is er gewoon niet bij.
Het verbruik is wel een flink minpuntje. Denk doordat de motor net te weinig kracht levert dat hij teveel moet trekken en dat het verbruik hierdoor echt veel te hoog is voor zo'n type auto.

Onderstel, sturen, schakelen:
Ondanks zij grote is het toch nog steeds een mini. Oke, vergeleken met een hatchback mini voelt het allemaal een stuk minder strak aan. Maar toch als je even in een andere auto gaat zitten (bijvoorbeeld de auto een collega, ford focus 2008 1.6 diesel) dan is het toch echt wel een stuk strakker en voel je precies wat er allemaal op de weg gebeurd. Dus toch een echte Mini.

Schakelen is ook bij deze mini weer helemaal top. Fout schakelen is bijna onmogelijk.

Interieur, tellers en meters, audio:
Mooi afgewerkte materialen. De kilometer teller incl. nav lijkt een beetje op de contouren van Mickey Mouse... maar ach, ik vind dat wel leuk. De audio, Harmann en Kardon klinkt als een dijk. Mooi in detail, de subs onder de stoelen doen het heel erg goed.

De stoelen zitten erg lekker en ondersteunen je goed tijdens je zit.

De meegeleverde automatten zijn van inferieure kwaliteit (soort
van karton).

Ook in deze mini het glazen panoramadak besteld want dat is in de zomer, als het mooi weer is, toch wel erg lekker. Nu nog een zonnetje...!

Conclusie:
Persoonlijk vind ik dit de beste "gebouwde" mini die ik ooit gereden heb. Geen rammels geen trillingen, stevig als een huis.

Pos.
+ Bouwkwaliteit
+ Weggedrag, Sturen
+ Harmann & Kardon stereo klinkt helemaal top.

Neg.
- Prijs/kwaliteit
- te weinig vermogen
- hoog verbruik

Hij is helaas weg!

Na een jaar gereden te hebben in de Countryman, en met heel veel plezier mijn kilometers te hebben gemaakt is hij toch verkocht. Via mijn werk kreeg ik de mogelijkheid om een Lease auto aan te schaffen die qua kilometers, prijs, verbruik en bijtelling een stuk interessanter is dan de Mini Countryman. Die review van deze volgt nog..... maar er komt zeker weer een mini aan.

7,0