Mini Cooper (2016)

UitvoeringCooper
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2016

Vertrouwd

Door de financiële crisis heb ik het 4,5 jaar zonder auto moeten doen. Geen pretje woon-werkverkeer Almere-Delft met OV (zeker met alle werkzaamheden aan het spoor in het weekend!!). Enfin... 2016: nieuwe baan in Amsterdam en de mogelijkheid om weer een auto aan te schaffen. Mini natuurlijk! Mijn auto historie sinds 1998: Classic Mini (stuur rechts!), Smart For Two, Smart For Two Cabrio, (New) Mini One, Mini Cooper Cabrio, Mini Cooper S Cabrio, Mini Cooper Cabrio en sinds april 2016: Mini Cooper 5 deurs. Liefst had ik weer een cabrio gekocht maar dat werd me financieel te veel. De Mini 5 deurs vond ik een mooi alternatief en wat praktischer dan de 3 deurs hatchback. Nu mijn ervaringen met de auto: als vanouds!!! Het voelde na 4,5 jaar geleden uit mijn cabrio gestapt te zijn als vanouds om weer Mini te rijden. Geweldig!! Wat ontzettend knap van die designers dat met elk nieuw model het gevoel dat je ervaart bij het rijden hetzelfde blijft! Nu ben ik niet technisch onderlegd dus ben niet in staat om een review a-la-top-gear te schrijven. Een auto moet mij gewoon zo comfortabel mogelijk van A naar B brengen en daar voldoet deze 5 deurs Cooper ruimschoots aan. Na 2 maanden en ongeveer 5000km wat eerste conclusies:

PLUS PUNTEN:
-- Rijeigenschappen
-- Bouwkwaliteit
-- Alle toeters en bellen maken het rijden een genot!!
-- Standaard audio systeem voldoet prima
-- Keuze sportstand-normaal-greenmodus (in de sport modus gaat de auto echt als een speer!!)
-- Handsfree bellen werkt boven verwachting goed; echt ideaal!!
-- 6 versnellingen (handbak)
-- zaken die voor mij een absolute must waren:
airco, stoelverwarming, parkeerhulp achter, zelfdimmende binnenspiegel, Chili pakket, visibility pakket (verwarmbare voorruit).

TIP: Kies niet voor het Wired pakket. Blijkbaar wordt er zeer regelmatig ingebroken in de nieuwe generatie Mini met Wired en wordt het hele klokkenspel uit de auto gesloopt met duizenden euro's schade als gevolg!

VERBRUIKSMONITOR:
Ik hou op deze website ook een verbruiksmonitor bij. Ik zit gemiddeld op ongeveer 1 op 16,4 Ik rij zoveel mogelijk anticiperend (Het Nieuwe Rijden), green modus, cruise control en ik rij rustig. Had daarmee eigenlijk gehoopt 1 op 18 te kunnen halen maar wellicht red ik dat niet door de vele dagelijkse files op de A6 en de A1.

Mijn volgende auto: dat wordt absoluut een Mini Cooper Cabrio!! Ik kies dan wel voor lederen bekleding. Dat is toch net iets praktischer met "ongelukjes" en hondenharen. Ik heb nu de bekleding grijze stof/leatherette. Hartstikke mooi hoor, dat wel! Tevens wil ik bij de volgende auto het Harman Kardon audio pakket. Jammer trouwens dat je bij Mini nog geen verwarmbaar stuur kan bestellen.

Al met al ben ik super tevreden met deze 5 deurs Cooper.

UPDATE 4 augustus 2016 (km stand 8.900):

Ik ben nog steeds zeer tevreden met de Mini Cooper 5 deurs! Wat een rijgenot en wat een bouwkwaliteit! Lekker relaxed en zuinig rijden met de green modus en bij de stoplichten weg sprinten in de sportmodus. Genieten!
De verbruiksmonitor hou ik sinds aanschaf braaf bij. Gemiddeld 1 op 16,4. Niet slecht!

UPDATE 5 november 2016 (km stand 14.800):

Het blijft een geweldige auto in in te rijden. Verbruik: gemiddeld 1 op 16,8. Mini heeft qua geluiddemping t.o.v. de eerdere modelseries sprongen vooruit gemaakt. Qua bouwkwaliteit ook trouwens! Heerlijk die stoelverwarming en dual zone automatische airco nu het wat frisser wordt! Visibility pakket met o.a. verwarmbare voorruit gaat straks ook vruchten afwerpen!

Omdat ik plannen heb om volgend jaar te verhuizen is de auto te koop en hij staat op Marktplaats met een hele waslijst aan opties erbij vermeld. Na de verhuizing komt er gelijk weer een Mini hoor!! :-)

Kijk ook op de verbruiksmonitor op Autoweek om gemiddeld verbruik en de km stand te zien.

10,0

Lezersreacties (7) (gesloten)

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum