Mercedes-Benz GLE 53 AMG 4MATIC+ (2021)
| Uitvoering | GLE 53 AMG 4MATIC+ |
| Versnellingen | 9, Sequentiële Automaat |
| Bouwjaar | 2021 |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 54.000 km |
| KM-stand laatst | 54.250 km |
De 250 km rit naar huis
Eerst even een huishoudelijke mededeling, als je niet geïnteresseerd bent, kom hier dan niet. Ipv al mijn reviews waar ik tijd in stop negatief te beoordelen met een lading nep accounts, ga lekker buiten van de zon genieten. Ik weet precies wie jullie zijn!
Zo, dan kunnen we nu met de review beginnen, ik houd het beknopt, de echte review wordt zoals de meeste weten ergens anders bijgehouden.
Ik kan nog niet veel kwijt over de auto zelf, ik heb hem gisteren opgegaald en zo’n 250 km naar huis gereden, met files etc zo’n 3.4-4 uur onderweg geweest dus wel enige tijd in de auto doorgebracht.
Ik geef de auto nog geen 5 sterren, want dat is niet realistisch. Het verbruik ligt momenteel rondt de 1 op 10, dat wist ik van te voren, maar mede daardoor, plus de wegenbelasting etc zal dit nooit een auto zijn die goedkoop is om te rijden. Prima!
De prestaties, want het is een AMG, zijn goed, maar als je uit een elektrische auto komt is het even wennen. Is het trouwens wel echt een AMG? AMG heeft wel het eea aan de auto gedaan, maar niet zoals bij de 63 de motor volledig zelf gebouwd. Wel merk je aan veel dat dit geen normale GLE is.
AMG Ride Control, is een scherpere afgestelde variant van de luchtvering bijv.
De spoorverbreders en bumpers zorgen voor een andere stance. Het uitlaatsysteem is electronisch regelbaar. Kleppen open en dicht, wereld van verschil! Zelfs soms pops n bangs…!
Het Carbon pakket in het interieur, plus het nappa leder AMG stuur met extra knoppen voor door drive modus. En alle AMG logootjes.
Om daar verder op te borduren, de auto is zo’n beetje echt full options, bedenk het en het zit erop. Augmented Reality in de Navi, stoelmassage, verwarmd en koeling. Bekerhouders verwarmd en koelend. Achterbank is elektrisch verstelbaar. 7-zitter.
Warmte-komfort pakket (deuren en middenconsole ook verwarmd, voor je armen ;)), Magic Vison Control, ruitenwissers verwarmd… you name it!
De lijst is te lang om door te lopen!
De lakleur is een MANUFAKTUR briljant blauw, mettalic lak en het interieur is met een zwart leder AMG pakket uitgerust.
Verder kan ik nog niet veel kwijt, de auto rijdt uiteraard ontzettend fijn, echt een reisauto. Na een lange reisdag voel je je goed. In de file even de massage stoelen aan, heerlijk!
Auto is top geïsoleerd, lekker rustig als je wilt. Zet je hem in Sport of Sport plus dan wordt ie lekker hitsig en kun je bij wijze van spreken zo een ramkraakje in Duitsland plegen.
Das Beste oder Nichts, wordt wel duidelijk met deze auto :)
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Mercedes-Benz GLE Coupé 350 de 4MATIC Executive Dealer auto
- 2022

Mercedes-Benz GLE 500 e 4MATIC | Panoramadak | Luchtvering | 360 camera | Uitkl Trekhaak | Adap Cruise
- 2018

Mercedes-Benz GLE Coupé 350 e 4MATIC AMG | NIGHT | BURMESTER | PANO | TREKHAAK | 360 CAM | DISTRONIC | BTW |
- 2022