Mercedes-Benz prijst krachtiger diesel

Net onder de ton

Mercedes-Benz GLE

De Nederlandse importeur heeft een prijskaartje aan de GLE met een sterkere dieselmotor gehangen. De GLE 400 d 4Matic verlaat de showroom na een investering van net geen ton.

De komst van de 400 d was al even bekend, maar een maand na de Europese introductie heeft de dieselmotor een Nederlandse prijs gekregen. Instappen in de 330 pk sterke zescilinder kan vanaf € 99.787. Voor dat geld krijg je standaard een GLE met de AMG-exterieurlijn en 20-inch vijf-dubbelspaaks wielen. De dieselmotor staat vanaf nu samen met de 300 d 4Matic-dieselmotor (€ 82.772) en 450 4Matic-benzine motor (€ 100.216) in de Nederlandse prijslijst.

De Europese afdeling van Mercedes kondigde net voor de kerst gelijktijdig met deze 400 d ook de 350 d 4Matic met 272 pk aan. Deze motor lijkt echter niet op de wensenlijst van de Nederlandse importeur te staan. De levering van de GLE met zijn introductiemotoren begint de komende tijd. De 400 d 4Matic volgt later in het voorjaar.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum