Mercedes-Benz GLC 300 e 4MATIC Sport Edition (2025) #2
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 5 km |
| KM-stand laatst | 19.500 km |
comfortabel en snel
Ik rijd deze glc vanaf februari 25 nieuw gekocht. Het is een hybride in de zomer rijd ik ongeveer 110 km elektrisch op een accu lading en in koude omstandigheden 90 km.
Bij gemiddeld gebruik en zo veel mogelijk thuis laden rijd ik 60 % elektrisch. veel op benzine rijden probeer ik te vermijden verbruik 1op10 a12 maar wel handig voor grotere afstanden geen laadstress. Auto voelt zeer krachtig/snel zowel elektrisch als benzine en helemaal gecombineerd ( sport stand ). Ook met aanhanger hij heeft er totaal geen moeite mee. Je aan de snelheid houden is echt opletten je merkt niet dat je hard rijd doordat hij heel stil is binnen. Auto rijdt primair altijd elektrisch dat kun je makkelijk aanpassen via een snelmenu. In het begin moest ik er ontzettend aan wennen dat je voor het stoplicht veel sneller weg bent dan de gemiddelde wat oudere handgeschakelde auto mede door de instant power van de elektromotor. Bediening is een combi van echte knopjes en touchscreen dat goed werkt. De touchknoppen op het stuur hebben een klik momentje dat extra gevoel geeft. minpuntje vind ik de navigatie van Mercedes deze is niet altijd even logisch en heeft soms moeite met het vinden van adressen. Deze auto is gemaakt om in alle comfort grote afstanden te rijden op hoge snelheid ( wat in Nederland helaas niet kan ) en uiteraard woon werkverkeer elektrisch wat de kosten drukt.
En uiteraard woon werk verkeer prima electrisch
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Mercedes-Benz GLC 300e 4MATIC AMG Line
- 2023

Mercedes-Benz GLC 300e 4MATIC Sport Edition | Memorystoelen | Digital Light | Apple Carplay & Android Auto | Niveauregeling | Panorama - Schuifdak | Trekhaak Wegklapbaar | 360° Camera | Nightpakket | Sfeerverlichting
- 2026

Mercedes-Benz GLC 300e 4MATIC Sport Edition | Premium Pakket | Elek. Trekhaak | Panoramadak | Nightpakket | 360° camera | Dodehoekassistent | Digital Light | Apple Carplay/Android Auto |
- 2026

Met deze plug-in hybrides kun je alles - BMW X3 30e xDrive vs. Mercedes GLC 300e

'Mercedes-AMG C63 met viercilinder ruimt het veld, zespitter in aantocht'

Test: Mercedes-AMG GLC 63S E Performance: Overcompensatie