Mercedes-Benz GLC (2024)

Bouwjaar2024
Jaar van aanschaf2024

Wat een ervaring!

• 580 km

Ik keek al een tijdje uit naar de levering van mijn nieuwe wagen. Een GLC Coupe 200 4matic Star-edition, wat een lange naam, in de kleur alpinegrijs. Levering een maand eerder dan gepland.
De wagen is super-uitgerust met allerlei snufjes. Je kan een hele conversatie opstarten met 'Mercedes'. De meeste vragen kan ze beantwoorden en de meeste opdrachten voert ze ook uit. Wel makkelijk wanneer je in druk verkeer de temperatuur wil verhogen of het schuifdak wil openen.
Ook het head-up display komt de veiligheid ten goede.
Ondanks het sportonderstel valt de vering zeer goed mee. Tegenover mijn vorige GLC 250 is dit een heel andere wagen. Rijdt veel zachter, veel stiller en ook zijn verbruik ligt volgens de boordcomputer ongeveer één liter lager. Afwachten of dit wel juist is.

Verbruik

Na 2.500 km kan ik bevestigen dat mijn wagen 7l/100km verbruikte over deze afstand. Ik ben wel een rustige bestuurder en hou me aan de geldende snelheidsbeperkingen.

Defect aan "Digital light"

Sinds enkele weken kwam er een melding dat "Digital light" een defect vertoont en dat het systeem enkel als dimlicht werkt en dat de grootlichten manueel dienen aangezet te worden. Eerst werd er een update van het systeem uitgevoerd, zonder resultaat. Daarna werd er een sensor vernieuwd. Geen resultaat. Nu werd de volledige sturing van de verlichting vernieuwd. Blijkbaar is het euvel nu opgelost. Hopelijk blijft alles nu naar behoren werken. Want die optie van "digital-light" met projectfunctie is een echte meerwaarde.

Eigen willetje

Tot hiertoe blijkt het digital light zich te gedragen zoals het hoort. Echt fijn om steeds grootlicht te kunnen voeren zonder anderen te hinderen.
Maar toch heeft de wagen zo nu en dan een eigen willetje. Plotseling is de kleur van de binnenverlichting veranderd van blauw naar rood. Ook kreeg ik eens het bericht dat de ruiten op ventilatiestand stonden. Ondertussen vond er een update plaats. Ik hoop dat hierdoor het eigen willetje is uitgeschakeld en dat de wagen naar zijn baasje wil luisteren.