Mercedes-Benz GLA 200 Ambition (2014)

Mercedes-Benz GLA 200 Ambition (2014)

UitvoeringGLA 200 Ambition
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2014

Eerste ervaring GLA

• 9 km

Na vijf jaar bmw 116i tijd voor een nieuwe leaseauto. De GLA in mei ergens gezien en eigenlijk meteen verliefd. Proeftit gemaakt en... verkocht.
Auto besteld op 10 juli en door Rogam afgeleverd op 8 november.
Aflevering keurig afgehandeld, inclusief bos bloemen voor moeders de vrouw.
De keuze voor de GLA werd o.a. bepaald door het uiterlijk, de voldoening na de proefrit, de verwachting wederom in een kwaliteitsauto te rijden en last but not least past de auto binnen de leasenorm.

Het betreft een GLA 200 ambition dct, dus met 7 traps automaat. Het ambitionpakket bevat verder navi, parkeersensoren voor en achter, parkeerassistent, bi-xenon koplampen, stuurwiel in leer en tempomat (cruisecontrol).
Kleur is metallic poolzilver, bekleding kristalgrijs. Verder een panorama schuifdak, licht en zichtpakket met o.a. regensensor, 17 inch meerspaaks lm velgen, koplampreinigingsinstallatie, dakreling aluminium hoogglans zwart.
De GLA 200 heeft een 1.6 turbo en levert 156 pk.

Na wat korte ritjes na de aflevering zijn we daags erna naar Duitsland getourd. De auto bevalt tot nu toe uitstekend. Allereerst vind je een zeer prettige zit en dito instap. We hebben de "gewone" stoelen dus zonder de geintegreerde hoofdsteunen en ze bevallen prima, voldoende steun en instelmogelijkheden.
De auto ziet er gewoon heel verzorgd uit van binnen, de schakering tussen de lichte bekleding en de donkere vlakken van het dashboard maken het tot een mooi geheel. Het panoramadak zorgt voor veel lichtinval.
Het rijden met de automaat went erg snel, vind het een gemiste kans dit niet eerder te hebben gehad. De auto trekt behoorlijk rap op, de 1.6 turbo presteert naar behoren. De automaat staat meest in de eco stand, sport en manual slechts kort uitgeprobeerd. Kan me voorstellen dat de eco stand het meest gebruikt zal blijven, je komt gewoon niks tekort.
Verde vind ik het een zeer comfortabele auto, voldoende ruimte voor en achterin, prima instap, en je voelt je omgeven door luxe en een zeer verzorgd en kwalitatief hoogstaand interieur.

De parkeersensoren voor en achter zijn een must want zoals bij veel moderne auto's is het overzicht (waar houdt de auto op?) matig. Niet zozeer tijdens rijden alswel bij inparkeren. De actieve parkeerassistent is een hele leuke gadget en werkt verbazingwekkend.

Al met al gewoon heel erg tevreden, je hebt echt het gevoel in een veel grotere auto te rijden dan ie er van buiten uitziet, kwalitatief is alles heel erg in orde, de auto biedt heerlijk comfort. vering en wegligging zijn uitstekend.
De navigatiemodule (Becker mappilot) vind ik intuitief werken, en de integratie in de ipad achtige module waarin ook telefoon en audio worden bediend, een mooie vinding.
Overigens heb je tussen de klokken nog een prachtig digitaal infoscherm waarin echt alle mogelijke informatie, ook vanuit navi, audio en telefoon, maar ook systeem en veiligheidsinfo, op een overzichtelijke manier kunt weergeven.

Over verbruik valt nog niet veel te zeggen natuurlijk, tot nu toe 7.8 waar ik bij m'n bmw niet onder 9 liter scoorde.
Ik zal proberen de review ge-update te houden, maar vond het toch wel aardig om alvast een eerste review te plaatsen. Ik heb lang gezocht echter nog weinig gebruikers info tegengekomen. Je ziet de GLA dan ook nog niet veel op straat.

meer ervaringen

de auto bevalt uitermate goed.
kwa comfort is ie niet te vergelijken met de 116i die ik hiervoor reed. de instap, hoogte maar ook vering enz. zijn nu eenmaal compleet anders dan de bmw.
de GLA rijdt comfortabel, eigenlijk nodigt ie uit tot een rustige rijstijl, maar als je wilt doet ie z'n snelle werk naar behoren.
heb de eerste 3000 km veel afwisselende stukken gereden waaronder aardig wat snelweg kilometers, o.a. in Duitsland. Heb 'm nog niet aan de top gebracht maar al wel de 200 km kort aangetipt.
wegligging en comfort zijn prima te noemen, ook in (snel) bochtenwerk vind ik de auto prettig reageren.
er is voldoende ruimte voor vier volwassenen.
het verbruik komt tot nu toe op 7.9 liter hetgeen precies een liter gunstiger dan de bmw 116i.
gebruiksgemak volop, de navigatie/radio/systeem/telefoon module is intuitief en vriendelijk in gebruik. je kunt het systeem zowel met de draai/drukknop op de middenconsole, via de audio20 module of op het stuur bedienen.
er is een prettige hoeveelheid aan informatie op te roepen via het systeem, tussen de klokken bevindt zich een mooie digitale unit waarop ik nu standaard de snelheid in cijfers weergeef. je schakelt makkelijk tussen de verschillende mogelijkheden.
de auto stuurt prettig en licht, de draaicirkel valt me iets tegen.
schakelen van de automaat gaat vlot alleen af en toe wel wat schokkerig. tot nu toe gebruik ik met name de eco stand. het panoramisch dak vind ik een enorme vondst, het is heerlijk licht in de auto.
bluetooth schakeling met iphone en ipod/ipad is goed te bedienen en makkelijk om je spotify of andere muziek voorzieningen te beluisteren.
al met al nog steeds vol lof, en zou de auto zo weer opnieuw kiezen.

4,8

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens