Mercedes-Benz E 420 Avantgarde (1997)

Mercedes-Benz E 420 Avantgarde (1997)

UitvoeringE 420 Avantgarde
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2009

comfortabele zuiper

Omdat ik maar heel weinig kilometers maak en opzoek was naar een luxere auto met behoud van snelheid was ik opzoek naar een duitser met een V8. Na een bmw 540i bekeken te hebben en telleur gesteld was door het interieur uit de jaren 80, besloot ik naar een mb avantgarde te gaan zoeken.

Toen liep ik vlakbij tegen deze mercedes benz E420 aan. Alle opties werkten en de proefrit ging met een lach. Het enige wat minpunt was het achterstallig onderhoud. Na een uitgebreide grote beurt en voor de zekerheid een bakspoeling, kon ik er uitgebreid van genieten. Het verbruik ligt erg aan je rechtervoet. 1 op 5 heb ik een aantal keren gehaald toen ik haast had. maar na een vakantie naar het andere kant van het land met 4 personen in de auto en veel bagage bleef het verbruik steken op 1 op 13!!. Woon werk verkeer gaat in 1 op 7,5. De stoelen zijn erg comfortabel en elektrisch voor iedereen in een perfecte positie te veranderen met memory voor het gemak. Ook het stuur is uitgebreid elek. verstelbaar. De kwaliteit van het interieur is uitstekend, na 13 jaar gebruik ziet het er nog als nieuw uit.

Qua snelheid was de auto rap genoeg, maar door eht comfort mis je wel de beleving. Denk met een amg versie de beleving heel anders is. 0 naar 100 in 7 seconden is niet slecht, maar menig hothatch rijdt je er toch uit. Qua topsnelheid niks te klagen, heb meerdere tripjes in duitsland gemaakt waarbij 260 met gemak op de teller komt te staan, waarbij de auto duidelijk in de begrenzer komt. 275 moet de auto gemakkelijk halen aangezien de automaat met de kickdown pas bij 240 naar de hoogste versnelling gaat.

Na een jaar in de auto gereden te hebben was het enige probleem het schuif/kanteldak. De plastic geleiders waren afgebroken. Door de dealer laten repareren was erg kostbaar, en naar het bekijken van instructie filmpjes op youtube het zelf geprobeerd, met succes.
Ook begon er op de achterschermen een paar kleine blaasjes te onstaan. Dit is wel erg telleurstellend voor een auto met een nieuwprijs van meer dan 200.000 gulden destijds!!

Na een jaar was de lol er wel vanaf, het comfort in combinatie met de automaat maakte het niet helemaal mijn auto. Ik heb de auto daardoor verkocht en weer terug gegaan naar het vertrouwde merk. Nu rond aan het kijken naar een corsa D OPC of een astra H OPC.

7,5