Mercedes-Benz E 400 CDI Avantgarde (2003)

Mercedes-Benz E 400 CDI Avantgarde (2003)

UitvoeringE 400 CDI Avantgarde
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2014

Mercedes E400 CDI W211 4.0 V8

Eindelijk is die er dan!
Me nieuwe Mercedes E400 CDI V8 BITURBO.
Na mijn W210 E300 TURBODIESEL, en W211 E320 CDI, toch maar een stapje hoger gegaan E400 CDI.
Het is uiteindelijk een 2003 E400 CDI geworden met 192000 km op de teller en natuurlijk NAP gecontroleerd.
Plus het onderhoudsboekje netjes ingevuld.

Nu een stukje over de auto!
Het is een E400 CDI met een 4.0 V8 met 2 turbo's.
Auto heeft toch wel de goeie optie's;
Stoelverwarming, COMAND, Volledig elektrische stoelen, CD wisselaar, Navigatie, Leer, Xenon, Luchtvering, Comfort, Sport 1, Sport 2, Distronic nog nooit gereden met distronic maar het is echt super fijn.
Vind het wel jammer dat de auto geen schuifdak heeft, dat vind ik toch wel een optie die ik super graag wil hebben.

Kwa rij comfort en prestaties merk je duidelijk het verschil!
Wat betreft de kosten ben ik er zeker niet op vooruit gegaan, de wegenbelasting ligt wat hoger en zeker ook het verbruik.
Maar met een 4.0 V8 onder de kap mag ik ook niet klagen!
Super fijne motor met zeer veel koppel en een acceleratie van 0-100 in 6,9 seconden.
Dat is werkelijk een wereld van verschil vergeleken met mijn E320 CDI.
De 4.0 V8 trekt de auto werkelijk in super snel tempo naar zijn top van 255km/u (250 begrensd)
Waar de 320 CDI toch wel moeite ermee kreeg boven de 200 km/u

Ik heb de auto op 09-09-2014 aangeschaft en we zijn inmiddels een goeie 11 dagen en 2500 km verder en al wat kleine kosten gehad niets ernstig.
Zo heb ik de remblokken + remschijven al vervangen (wist ik bij de aankoop al schijven waren krom)
€115 per schijf origineel Mercedes luchtgekoeld.
Zelf gemonteerd en de schijven netjes rustig ingereden.
Plus 4 nieuwe banden wat ik ook al wist bij de aankoop.
1 band was er na 500 km al onderuit geklapt dus dezelfde dag nog 4 nieuwe banden.
Na 1 dag gereden te hebben met de nieuwe remblokken + schijven kreeg ik de melding ; Service Brakes visit workshop.
Uitleesapparaat aangezet en code gewist.
na 5 keer remmen kwam de melding weer terug.
Richting de Mercedes dealer en die zeiden dat de auto dan bijvoorbeeld 500000x geremd heeft en die melding kan niet worden gewist.
Nieuwe SBC pomp (abs), Maandag 22-09-2014 een afspraak bij de dealer voor de stardiagnose.
Dan word er gekeken of de pomp onder coulance vervangen kan worden, hoop het wel om kosten te besparen.
En nog een klein dingetje leiding van de koelvloeistof doorgeroest, nieuwe leiding en koelvloeistof gekocht en een half uurtje werk.

Op 18-09-2014 merkte ik toen ik van de snelweg af kwam dat de auto stationair niet zo netjes liep trilde en bromde door de auto heen als de toeren onder de 1100RPM kwam.
Snel even op de brug gekeken motorsteun kapot.
2 nieuwe motorsteunen besteld 2x €69.00 en gelijk ook maar de versnellingsbaksteun doen dan €29.00 het werk is het ook niet.

19-09-2014 nog 500 km gemaakt en begin al te merken dat de auto steeds meer gaat trillen en brommen. toch wat minder met de auto rijden want krijg pas op 22-09-2014 de motorsteunen binnen.
Maandag ook gelijk even vervangen als de auto van de dealer af komt.
Hoop na deze kleinigheidjes dat de auto er nu weer even probleemloos tegen aan kan.
Na mijn probleemloze E320 verwacht ik hetzelfde van deze E400!

Oja heb in zeeland ook nog AMG uitlaten op de kop weten te tikken voor €200 gelijk gemonteerd!
Ziet er net weer een stukje dikker uit.

Ik zal zo snel mogelijk een update geven als de auto bij de dealer is geweest en nieuwe motorsteunen gemonteerd heb.
Ben super druk met me werk dus heb weinig tijd om een update te geven sorry mensen.

Betrouwbaarheid sterren zullen na verloop van tijd wel omhoog komen.

Alhoewel ik toch nog steeds graag een W211 facelift wil (te lezen in mijn vorige review) met alle optie's zoek ik nog steeds verder naar mijn perfecte auto, Het liefst wil ik dan een E420 CDI met de 7 bak automaat.
Maar dat zal nog wel even duren, maar ik blijf internet aan het afspeuren haha.

Bedankt voor het lezen van mijn review.

Tips en reactie's zijn natuurlijk altijd welkom, kwa review schrijven kan het nooit goed genoeg zijn haha! Er zijn altijd verbeter punten.