Mercedes-Benz E 220 CDI Classic (2004)

Mercedes-Benz E-klasse
Mercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasse - interieurMercedes-Benz E-klasse - interieurMercedes-Benz E-klasse - interieurMercedes-Benz E-klasse - interieur

UitvoeringE 220 CDI Classic
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2006

Hij gaat als de brandweer !!

Aangeschaft met 140.000 km op de klok met volledig ingevuld onderhoudsboekjes van mercedes Antwerpen . (ik woon in belgië).
Na mijn vorige e classe w210 moest het zeker en vast terug een Benz worden , geen andere mogelijkheid .
Mijn vorige weggedaan met een kilometerstand van 278.000 en had hem ook aangeschaft met ongeveer rond de 140 a 150.000 km . probleemloze kilometers .

pluspunten van de w211 tegenover de w210 :

- comfortabeler
- zuiniger(deze verbruikt volgens boordcomputer 9.0l/100km , de vorige had voor dezelfde afstand 11.3-11.5 nodig)
- ruimer van binnen
- veeeeel groter bagageruimte
- schonere en betere afwerking van het dashboard met elegante stijlen rondom de thermatic

aangeschaft voor een som van 17.500euro
met 1 jaar garantie

en nu , hoe rijdt zo'n ding (versie 150pk) ?
godallemachtig , gewoon die gebrul bij het optrekken al is genoeg voor mij , automaat schakelt zeer stipt en perfect . je kan het alleen aan je toerenteller zien dat hij heeft geschakelt want merken doe je niet hoor :d

kan zeer goed meekomen met het verkeer , heel af en toe sprinten vanaf de rode lichten . 8/10 al achter mij gelaten .
je wordt letterlijk en figuurlijk tegen je zetel gepletterd ook al is het maaaaaar een 150 pk en zo'n kickdown is alles waard, zo van 3de naar 2de .
voor mij niets anders dan mercedes meer , serieus .
en op de autobahn als je 120 aan het cruisen bent lijkt het alsof je 60-70 aan het rijden bent gewoon niet te geloven , geen piepje of kraakje in het interieur , alles staat strak op zijn plaats .

Problemen :
Veel mensen beweren dat de eerste modellen van 2002 , 2003 en misschien ook nog 2004 veel elektronica problemen hebben gehad . nou de mijne is ook van 02/2004 , maar ik heb niets van elektronica problemen gehad .

enigste probleem was en is geweest dat de auto koud lucht blaasde ookal stelde ik hem in op 28 graden warm ofzo .
naar een mercedes garage geweest hier in de buurt en geconstanteerd dat de verwarmingskraan verstopt zat met vuil en ook de darmen die vandaaruit vertrekken .
een nieuwe kraan moest niet perse , reiningen kon ook . dan maar gekozen voor de 2de optie met een betaalfactuur van 340euro incl. alles was ik ervan af . nu verwarmt hij tot de zweet van je voorhoofd naar beneden valt :) .

natuurlijk regulier onderhoud op schema houden voor de rest geen problemen .
voor een klein beurt ( 6.5l castrol olie + oliefilter betaal ik bij mercedes 240 euro .
een groot beurt ( olie , oliefilter , mazoutfilter , pollenfilter , luchtfilter vragen ze 548 euro incl.arbeid .

ik houd jullie nog verder op de hoogte

kan iemand mij helpen hoe ik foto's moet plaatsen???