Mercedes-Benz E 220 CDI Avantgarde (2002)

Mercedes-Benz E 220 CDI Avantgarde (2002)

UitvoeringE 220 CDI Avantgarde
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2013

Zeer luxe auto

Auto gekocht van een lid van deze site. De auto zal dan ook best bekend zijn bij sommigen. Ik was op zoek naar een benzine-auto voor in de stad (Golf, A3 of 1-serie), maar deze waren allemaal kaal mbt de opties en daar had ik geen zin in. Voor de gein even bij de Mercedessen gezocht op marktplaats en toen kwam ik deze tegen. Hij was aantrekkelijk vol van opties en de onderhoudshistorie was bekend waardoor ik eigenlijk een impulsaankoop heb gedaan. De houderschapbelasting moest ik maar mee leven.

Eerste ervaringen zijn zeer goed. Auto rijdt erg comfortabel wat ik ook belangrijk vond. Hij verbruikt in de stad (waar ik ook 80% van de km's rijd) rond de 8 liter per 100 km. Niet heel veel voor een auto die rijklaar ruim 1600kg weegt. Bediening van alle knoppen zijn zeer makkelijk en de kwaliteit straalt er van af. De panoramadak in combinatie met de crème lederen interieur zorgt voor vele complimenten.

Heb canbus ledjes gekocht voor de stadslichten zodat er geen kleurverschil met de xenon-koplampen is. Echter komt er nog steeds een melding op de boordcomputer wat mij irriteert. Heb een nieuwe setje besteld wat hopelijk geen meldingen meer geeft, en anders worden het ouderwetse Philips blue-vision gloeilampjes.

Ook heb ik voor het interieur een Autoglym leather cleaner en leather care balm gekocht voor bescherming van het mooie interieur. Binnekort een setje Autoglym super resin polish bestellen voor het verwijderen van de kleine krasjes en een Autoglym HD wax voor bescherming in de winter. Ze zijn best roestgevoelig, minder dan de W210. Het blijft echter een Mercedes van de roesttijdperk. :P

Even nog een lijst met de leuke opties van deze auto:

-Keyless Go
-Panoramadak volledig glas
-Xenon verlichting met koplampsproeiers
-Beige leder
-Verwarmde voorstoelen voor
-Zonnerollo achterruit
-Zonnerollo in achterdeuren
-Dubbele zonnekleppen
-APS50 Navigatie met cd-wisselaar voor 6 cd's (met ingebouwde cassettespeler!!)
-Zwaardere accu + dynamo
-Parkeersensoren voor en achter
-Sfeerverlichting
-4-zone airco met actief koolfilter
-Autotelefoon met bluetooth
-Spiegels elektrisch inklapbaar
-Linker en binnenspiegel automatisch gedimd

Al met al een leuke uitvoering.

Ledjes verwijderd

De ledjes toch maar verwijderd omdat de blauw/witte ledjes een neppe action look begon te krijgen. Heb de oude gele lampjes er weer ingedaan. Ze zijn weer lekker origineel en geel. :)

APK + beurt

Nieuwe APK gekregen. Zonder problemen gekeurd. Natuurlijk gelijk olie ververst met nieuwe filters. Ook nieuwe Bosch Aerotwins ruitenwissers gemonteerd.

Kreeg wel 2 meldingen in mijn boordcomputer. Binnenkort laten uitlezen en snel laten maken want dit irriteert mij elke keer bij het starten!

Verder rijdt het echt lekker. Krijg elke keer complimenten. Hij ziet er trouwens ook heel goed uit doordat ik de auto vaak met de hand was.

Kleien, polijsten en waxen doen het 11,5 jaar oude Tansanitblau er als nieuw uitzien! :D

Heb in december originele Mercedes 18inch sportpakket velgen gemonteerd met 245/40/18 winterbanden! Op de laatste foto zijn ze te zien (auto ziet er vies uit door het weer).

Zomerbandenwissel

Nog steeds zeer tevreden ermee. Inmiddels de standaard 16-inch zomervelgen eronder gezet, geeft gelijk een andere look tov de 18-inch sportpakket velgen. Is wel iets comfortabeler rijden dus dat is weer een voordeel. Wellicht iets zuiniger door minder brede banden maar daar heb ik nog niet veel van gemerkt.

Had een 'klonk' geluid van linksvoor. Naar de garage gegaan en bleek de bout van de draagarm los te zitten, vastgedraaid en geen geluid meer.

Heb 'm laten uitlezen doordat er 2 storingen in de Kombi instrument waren: Remblokken voor waren bijna aan vervanging toe en de zitherkenningsmat van de passagiersstoel is defect.

De matje ga ik binnenkort halen (dure matje: 385 euro) en de remblokken zijn inmiddels opgehaald bij de dealer (originele dus). Ook heb ik bij het uitlezen de verbruiksmeter laten omwisselen naar km/l in plaats van l/100km. Dat leest fijner. Ook heb ik een optie in het boordcomputer laten toevoegen, namelijk hoeveel liter brandstof er nog in zit; standaard staat dat niet in de boordcomputer.

Verder heb ik de auto gekleid, gepolijst en in de wax gezet. Er zit een hele diepe glans in. Auto wordt altijd met de hand gewassen om krasjes te voorkomen van de wasstraat.

Heb ook een originele kofferbakrubber gekocht. Wanneer die vies is kan je 'm simpel met water schoonmaken. Ook heb ik een optie gewonnen op eBay voor de kofferbak. Het gaat om de Easypack set. Ik zal een foto uploaden wanneer die binnen is.