Mercedes-Benz CLS 320 CDI (2006) #2

Mercedes-Benz CLS 320 CDI (2006)

UitvoeringCLS 320 CDI
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2014

Aankoop

Vanwege andere baan en omdat ik toch al een tijdje aan het kijken was voor een andere wagen ben ik op zoek gegaan naar wederom een mercedes maar vanwege de dagelijkse 84 km woon-werkverkeer moest het nu een diesel worden ik had voor mezelf de volgende shortlist samen gesteld
Mercedes E klasse facelift 2006
Mercedes C klasse estate type w 204

Mijn zoektocht begon bij een c klasse estate
Wat gelijk opviel waren de hoge prijzen en het geringe aanbod
waar je een keuze uit kunt maken, de keuze toen maar verlegt naar
De e klasse facelift ivm met hoop technische problemen bij voorgaande
Bouwjaren hier wel meer aanbod maar ,dan net weer niet de juiste
Opties of weer giga hoge km standen ook wilde ik bij voorkeur de auto aankopen bij een Mercedes dealer ivm sluitende onderhouds geschiedenis en wat gebeurt er dan als je kijkt op de site van wensink
En er staat Mercedes CLS 320 CDI te Koop met km stand 204250
Diep in mijn hart vind ik dit 1 van de mooiste modellen van de laatste jaren direct een afspraak gemaakt bij wensink Assen
De verkoper van mn c klasse was inmiddels mee verhuist van Meppel naar Assen na 6 jaar herkende de verkoper mij direct weer, na een proefrit en de gebruikelijke onderhandelingen auto aangekocht

De eerste 35000 km

Zo de Kop is eraf en het en het is tot nu toe genieten
vooral op lange autoritten wat geeft deze wagen een ontspannen rijbeleving in combinatie met de motor
ook is de wagen prima relaxed te rijden ook krijg ik nog steeds regelmatig complimenten, ik krijg nooit meer de opmerking taxi wel zo prettig. ook lijkt deze Mercedes weer gebouwd te zijn voor het leven i.p.v. roestproblemen en elektronica storingen zoals bij mijn voorgaande auto's kortom tot nu toe zeer tevreden met mijn aankoop !

wat is er tot nu toe vervangen dat zijn de schokdempers
en 1 x een gloeibougie
en de elektronische module van de automaat onder garantie

onderhoud en extra werkzaamheden

de auto gaf op het infoscherm aan service D
ook moest er een raamrubber vervangen worden
het onderhoud hield niet meer in dan een nieuwe oliefilter en verse motor olie ik kon hier op wachten en werd al vrij snel door de monteur erbij geroepen , dit voorspeld meestal niet veel goeds en dat bleek nu ook weer zo te zijn de volgende onderdelen moesten vervangen worden
1 Hardy schijf achter
baksteun dit stelde niet meer voor als een rubberblok
en beide uitlaatsteunen moesten gelast worden
ook hoorde de monteurs een sissend geluid tijdens gasgeven dit kon een lekke turboslang zijn of een lekkende intercooler het laatste bleek helaas het geval
ook kreeg ik het advies om beide motorsteunen te laten vervangen dit ook laten uitvoeren dit alles bij elkaar koste 1694 euro
nadat dit alles was uitgevoerd moet ik wel zeggen dat de auto werkelijk waar als nieuw rijdt !
ik laat de auto niet meer door de merkdealer onderhouden want deze zijn me echte te duur ik heb nu een uitstekend adres gevonden bij sterservice punt echte aanrader ! hier kun je gewoon meekijken en zien met eigen ogen wat er gebeurd en je krijgt een duidelijk uitleg en je steekt er nog een hoop van op.Nu op naar 25000 km zonder narigheid
wat rijden betreft de wagen is gemaakt om kilometers te verslinden het blijft een heerlijke wagen !

update

afgelopen week ging het motormanagement lampje branden
ook had ik minder motor vermogen dus vrijdagavond direct naar mijn vaste dealer in Zwanenburg deze stelde vast dat
DPF sensor vervangen moest worden deze ontvangt de waardes van de roetfilter en deze sensor begeeft het vroeg of laat bij ieder type daarom hadden ze deze ook op voorraad liggen de nieuwe sensor is een verbeterde en deze moet het dus uithouden , ook moesten de remblokken aan de voorzijde vervangen worden dit ook laten uitvoeren

apk en overige bijzonderheden

Afgelopen oktober moest de auto voor zijn jaarlijkse keuring omdat ik mijn auto bij wensink Mercedes heb aangeschaft heb ik levenslang op deze auto de apk gratis dus de apk word daar ook uitgevoerd
ik verwachte weinig problemen ,helaas bleek dit niet het geval
2 afkeurpunten
linker achterveer gebroken
en remleiding i.v.m. corrosie
ook kreeg ik een opmerking over het manchet rechtsvoor
deze was gescheurd maar geen afkeur

ik kon dus weer met een lijst richting mijn garage om de apk afkeurpunten te laten opheffen

de achter veren heb ik zowel links als rechts laten vervangen, ook bleek hierbij zich wat tegenslag voor te doen de wieldraagarmen moesten ook vervangen worden dit ook uitgevoerd ,de remleidingen zijn getectyleerd om ook dit apk afkeur punt op te heffen ,ook is het manchet rechtsvoor vervangen dit alles kosten mij 579 euro

na deze werkzaamheden is de auto weer voorzien van een apk tot 21 oktober 2017

op het eind van het jaar kreeg ik nog een domper te verwerken ik zag op de voorbumper wat sporen van zwarte roet/olie ik dacht direct aan de intercooler dat deze weer lek was en mijn vermoeden werd bevestigd door mijn garage , ik baalde hier flink van immers de intercooler was een halfjaar geleden vervangen voor een compleet nieuwe De intercooler zit erg laag geplaatst dit in combinatie met een honinggraat gril die het e.e.a.moet tegen houden ,maar naar mijn idee zijn deze gaten te ruim waardoor kleine steentjes er doorheen kunnen schieten ook zit mijn werk aan een weg waar een puinverwerker is gevestigd en waar dus veel van deze steentjes door het zware vrachtverkeer verspreid worden , vanwege de hoge kosten voor een nieuwe intercooler nu op zoek gegaan naar een gebruikt exemplaar en deze vond ik bij sterparts in Veldriel wat een mooie nette zaak voor 120 kon ik het onderdeel meenemen en montage kosten 60.50. om problemen in de toekomst te voorkomen direct racegaas aangeschaft dit is ook netjes gemonteerd om zo de steentjes buiten de deur te houden.

Blijkbaar heeft Mercedes geleerd van dit probleem want de huidige 350 diesel is de intercooler achter de radiateur gebouwd.

Ook gaf het display aan remblokslijtage vreemd deze waren recent nog vervangen gelukkig bleek alleen het stekkertje wat los te zitten waardoor deze melding ontstond ,ook viel me op dat bij koude temperaturen de spiegels zowel links als rechts de verwarming niet meer werkt na diagnose dienen de beide spiegelglazen vervangen te worden 1x spiegelglas kost origineel 98 euro
een hoop geld en het blijkt ook nog niet duurzaam en zolang de echte winter zich nog niet aandient is het geen probleem

ik kijk er nu stiekem eens naar uit om eens een jaar met weinig storingen en extra kosten geconfronteerd te worden
voor nu vind ik het wel eventjes genoeg de rijdt nog steeds geweldig maar de extra kosten doen wel afbreuk aan de kwaliteit

op 1 oor

Goedendag helaas toch weer een noodzakelijke
stop moeten maken voor het vervangen van de beide veren aan de voorzijde linksvoor was de veer afgebroken toen mijn auto op de parkeerplaats zag staan had ik al een vermoeden
dus direct naar mijn garage gereden hier werd mijn vermoeden bevestigd ook kreeg ik het advies om de veer aan de rechterzijde ook maar te vervangen ook moest er nog een gloeilampje van het parkeerlicht vervangen dit is weer allemaal netjes uitgevoerd. ik verwacht daarom de komende jaren geen extra onkosten te hoeven maken aan het onderstel afgelopen jaar heb ik inmiddels de schokdempers en recent ook al beide achter veren vervangen .
nog 3 duizend kilometer en m'n wagen is weer toe aan zijn servicebeurt B tegen die tijd volgt er weer een update

Onderhoud B

Onlangs heb ik een service B later uitvoeren door mijn vaste garage dit omvat een grote beurt
8,5 liter motorolie
Olie filter
Kombi filter
Luchtfilter 2x
Brandstoffilter
Draadbreuk kofferklep solderen
Ruitensproeier pomp vervangen

Draadbreuk kofferklep is een bekende kwaal van deze bouwreeks is gelukkig alleen een kwestie van solderen

Voor dit alles was ik 437 euro kwijt

Ook heb ik tot in tegenstelling van mijn vorige mercedessen
nog geen spatje roest kunnen ontdekken !

En voor het overige rijdt de wagon gewoon zalig
Ik hoop dat na alle voorgaande reparaties dit zich zal terug betalen in de vorm van weinig extra onkosten de komende jaren

De volgende onderhoudsbeurt staat gepland over 25000km

Mochten er zich weer zaken voordoen dan zal ik deze weer melden

Schade

Onlangs een bedrijfsfeest gehad in Keulen
Aangekomen bij hotel kwam er een taxi achteruit rijden
helaas zag die mij auto niet zodoende kwam die met een harde botsing tot stilstand tegen mijn rechtervoorportier
door Duitse politie rapport op laten maken en in Nederland
bij biemond in Aalsmeer taxatie rapport laten opmaken dit kwam op een bedrag uit van 3909 euro ,schade laten repareren en dit is naar volle tevredenheid uitgevoerd

Carglass heeft sindskort ook herstel van kleine schade
omdat ik aan de linkerzijde al sinds de aankoop twee diepe krassen had zitten besloten om dit door hun te laten maken nadat ik 4 foto's had verstuurd had ik binnen 1u een offerte hier stond in dat deze twee diepe krassen voor 189 euro kon laten herstellen doormiddel van spotrepair dit is naar volle tevredenheid opgelost kortom aanrader.De auto staat er nu weer helemaal netjes bij

Ook waren mijn voorbanden aan vervanging toe omdat ik goede ervaringen had met achterbanden wederom gekozen voor Hankook ventus v12,ik heb ze de volgende dag direct goed kunnen inrijden op mijn fabrieksbezoek naar de Mercedes benz fabriek in Bremen,juist met deze langere ritten ben ik nog steeds onder de indruk met welk gemak de auto deze kilometers aflegt

Bijgeluid

Bijgeluid, tijdens stapvoets rijden hoorde ik een slepend geluid uit de aandrijf lijn komen,uit nadere inspectie van de garage kwam een versleten tussen-as lager aan het licht dit was de veroorzaker van het bijgeluid, ook kreeg ik het advies om de voorwielnaaf te vervangen dit heb ik beide laten uitvoeren
de kosten waren totaal 493 euro,

ZOMER INSPECTIE STERN

Het was weer tijd voor de jaarlijkse zomerinspectie ,
er kwamen geen schokkende dingen aan het licht,

wel 4 adviespunten: Accu vervangen, rem pedaal rubber vervangen,turbo rubber lekt iets. deze punten laat ik meenemen bij de aanstaande A inspectie

A Inspectie

De wagen was inmiddels weer toe aan zijn A inspectie
ook heb ik de adviespunten van de voorgaande zomer inspectie op de accu na laten uitvoeren , op advies van mijn garage ook de gloeibougies 6x laten vervangen , ik had al enige tijd na het starten dat een geel lampje ging branden nu dit vervangen is start de auto merkbaar makkelijker, maar we zijn er nog niet ook moest er een PTS sensor vervangen worden ook kreeg ik te horen dat de schokdemper linksvoor lek was , jammer deze heb ik twee jaar geleden nog vervangen voor een imitatie blijkbaar is hier spraken van goedkoop is duurkoop imitatie was destijds 110 euro per stuk nu betaalde ik voor 1 schokdemper 245 euro origineel Mercedes toch besloten om dit ook te laten vervangen de totale kosten bedroegen 1280 euro we kunnen voorlopig weer even voorruit ik zal mij weer melden bij km stand 336674

APK

Het was weer tijd voor de jaarlijkse apk, vol goede richting Stern Amsterdam zuidoost,na rondje showroom werden er helaas twee afkeurpunten geconstateerd eerste bleken de remleidingen aan de achterzijde te zijn, punt 2, bleek om een band linksvoor te zijn binnenzijde was het karkas te zien dit verbaasde mijn zeer, met de nodige huiswerk vertrok ik naar mijn vertrouwde garage, daar heb ik de remleidingen laten vervangen en de winterwielen laten monteren de schade aan de linkervoorband heb ik samen met de monteur niet kunnen waarnemen dit vind ik zeer vreemd en ga hier nog contact over opnemen met Stern de kosten bedroegen totaal €421

APK avontuur

APK avontuur, ga er maar even voor zitten mensen,
nadat de wagen was afgekeurd op twee punten heb ik deze laten herstellen en heb ik voor een herkeuring een afspraak gemaakt bij de Mercedes Benz dealer in Alphen a/d Rijn voor 19,95 durfde ik dit wel aan, nadat ik de sleutel had ingeleverd kon ik plaatsnemen in de wachtruimte deze is wat mij betreft mercedes onwaardig zo afstands en oud laat ik het zo zeggen bij de euromaster zit je er netter bij ,al het budget moet blijkbaar naar de Flagship store in Haag ik besloot maar even een rondje te maken in de showroom deze zit er wel netjes uit en bovendien hebben ze veel aanbod staan, nadat ik mijn rondje showroom erop had zitten vroeg ik op de terug weg hoe het ervoor stond ik kreeg helaas te horen dat de wagen was afgekeurd op een te diep zittend rempedaal dit was ontstaan nadat bij mijn vaste dealer de remolie was vervangen , volgens de service adviseur was er niet goed ontlucht, voor 90% moest dit de oorzaak zijn voor 120 euro zou dit opgelost zijn ik wilde er vanaf zijn en het klonk voor mij wel logisch na ruim weer een uur verder kreeg ik te horen helaas niet gelukt we zullen verder moeten onderzoeken om een diagnose te kunnen stellen, een ander woord voor betaald u nog maar een paar honderd en daarna hopen we wat meer te weten met deze info dacht ik direct ik had beter naar de holland casino kunnen gaan ik heb ze vriendelijk bedankt.ben een dag later langsgegaan bij mijn vaste dealer hier zijn de de schijven en blokken vervangen deze zaten tegen hun slijtage indicatoren aan het was een kwestie van een paar km voor dat het lampje zou gaan branden van de remmen nadat deze zijn vervangen was het probleem opgelost en reed ik weer met een verse APK de deur uit, de reden datje bij de huidige dealers dan ook alleen nog maar lease autos in de werkplaats zit staan en slechts nog enkele particulieren zegt mij dan ook genoeg ,
hierbij de kosten van dit apk verhaal
APK keuring Stern 0 euro zit bij stern membercard voor 50 euro pjr inbegrepen
Apk keuring mercedes dealer alphen 120 euro
APK keuring Ster Service punt zwanenburg 50 euro
remblokken en schijven voorzijde vervangen 416 euro
over ruim 13000 km is de wagen weer toe aan onderhoud ik zal mij dan weer melden voor een update

Vaarwel

Nadat ik mij erop betrapte dat ik stiekem steeds vaker op gaspedaal
mezelf aan het oriënteren was op een andere wagen heb ik na een aantal weken de keuze laten vallen op een andere wagen het is een CLS Shooting break geworden uit 2015,maar daarover meer in de andere review die ik spoedig zal bijwerken eerst deze review afsluiten

Wat kan ik zeggen over mijn ervaringen,

De motor is een ware beul ! echt tot op het laatst van genoten ook nooit vervelende reparaties of olie gebruik aan gehad

het onderstel denk hierbij aan de ophangbeugels van de uitlaat en overige schroeven die hier gemonteerd zijn , deze waren allemaal al flink aangetast door de roest ,ook zijn de ophangbeugels van de uitlaat al 2x gelast dit is dus niet het toonbeeld van kwaliteit en was zeker niet het voorbeeld van hoe het moet zijn bij mijn huidige auto is geen spoortje roest te ontdekken aan de onderzijde het kan dus gewoon wel .

Overige punten

de xenon verlichting de kracht van de lampen was tot op het nulpunt gedaald het waren nu meer een soort olie lampjes in het donker voor apk is dit blijkbaar geen probleem wat ik eigenlijk vreemd vind een nieuwe set koplampen kost 2500 euro het vervangen van enkel de lamp is niet voldoende helaas het binnenwerk laat op den duur los dit zorgt voor de weerkaatsing van het licht hierdoor ben je dus genoodzaakt om de complete unit te vervangen dit is bij de E Klasse weer niet het geval wat mij verteld werd door een specialist.

de 7 G tronic automaat, je leest hier regelmatig een hoop ellende over dit is mij gelukkig bespaard gebleven ik heb de automaat 1x laten spoelen en laten hervullen ook is het automaat rubber een keer vervangen ik had weleens last van een schokje dat was daarna over

eindconclusie:

het is over het algemeen een betrouwbare auto gebeleven toch dien je wel altijd rekening te houden met een reparatie er gaat op de 1 of andere manier altijd wel weer iets stuk iedere keer als ik dacht van zo de auto is nu wel gereed kwam er altijd wel weer iets onverwachts dit doet daarom voor mij ook afbreuk aan de kwaliteit

Auto is verkocht !

ik zie dat de wagen inmiddels is verkocht na 4 maanden
de auto blijft in Nederland
de volgende dingen had ik nog openstaan aan de auto dat was vervanging van de xenon units 12 volt aansluiting was defect in middenvak voor en de automaat was weer aan een spoeling toe ik wens de eigenaar het beste toe

6,5