Mercedes-Benz CLA 250 e Shooting Brake Business Solution AMG (2025)

Uitvoering | CLA 250 e Shooting Brake Business Solution AMG |
Versnellingen | 8, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2025 |
Jaar van aanschaf | 2025 |
De introductie
Sneller dan verwacht is de CLA geleverd. Eerst een vertraging, toen verlenging en nu sneller geleverd dan verwacht, altijd leuk natuurlijk.
Dit betreft een lease CLA, PHEV, geen voordelen fiscaal gezien maar wel lekker elektrisch rijden in de file.
De eerste dingen die opvallen:
ADAS, mag wat mij betreft via settings permanent uitgezet worden, wat een zooi is het zeg. Dit is natuurlijk vanwege regulering maar toch. Je gaat er niet beter van autorijden.
Heads display, de continue knipperende verkeersbord, zit irritant in de weg en leidt enorm af. Dit kan je uitschakelen maar dan mis je weer andere informatie die wel nuttig is, dit gebeurd ook in het display gedeelte achter het stuur, die je niet kan uitzetten (althans niet gevonden in de instellingen)
Cruise Controle, dit is standaard adaptive cruise control. Normaal rijdend (geen file) maakt dit heel onrustig rijden, de afstand is bij inschakelen veel te groot. In de file is het weer een zegen, de auto rijdt zelf en stuurt dan ook zelf met af entree een handje aan het stuur.
Elektrische kofferbak ging 1x niet open, ik was te snel denk ik, verder nog niet weer voorgekomen.
Augmented camera, ideaal bij verkeerslichten.
Augmented begeleiding navigatie, leuk en af en toe handig.
Verbruik elektrisch, ik kan nu 65-70km halen op 1 lading. Vindt ik toch wel netjes.
Algehele eerste indruk, een hele fijne auto! Rijdt veel beter, rustiger met meer comfort dan de Mini Clubman.
PRIVATE LEASE Mercedes-Benz CLA
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Mercedes-Benz CLA 250e Coupé Automaat AMG Line | Premium Pakket | Panoramadak | LED | Advanced Sound System | Keyless-Go | Sfeerverlichting | Stoelverwarming | Parktronic | Spiegelpakket
- 2023

Mercedes-Benz CLA 250 e AMG Plug-In Hybride AMG Line Premium | Night Pakket | Panorama Schuif-Kanteldak | Burmester® | Stuur en Stoelverwarming. Inclusief 24 maanden Mercedes-Benz Certified garantie voor Europa.
- 2025

Mercedes-Benz CLA 250+ Launch Edition 85 kWh Accu | Memorystoelen | Warmtepomp | Multibeam Led | Stoelverwarming Voorin | Distronic Cruise Control | Achteruitrijcamera | Nightpakket | Dodehoekassistent
- 2025