Mercedes-Benz CLA 200 d Shooting Brake Ambition (2015)

Mercedes-Benz CLA-klasse Shooting Brake
Mercedes-Benz CLA-klasse Shooting BrakeMercedes-Benz CLA-klasse Shooting BrakeMercedes-Benz CLA-klasse Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 45 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 45 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 45 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 45 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 45 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 45 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 45 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 45 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 45 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 45 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 45 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 45 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 45 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 45 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 45 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA-klasse Shooting BrakeMercedes-Benz CLA-klasse Shooting BrakeMercedes-Benz CLA-klasse Shooting BrakeMercedes-Benz CLA-klasse Shooting BrakeMercedes-Benz CLA-klasse Shooting BrakeMercedes-Benz CLA-klasse Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 45 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 45 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 45 AMG Shooting Brake

UitvoeringCLA 200 d Shooting Brake Ambition
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015

Heerlijke auto!

Na geruime wachttijd was hij er 2 weken geleden eindelijk. Maar de 5 maanden wachttijd was het waard.
Hiervoor reed Ik een A4 station, welke eerder ingeleverd moest worden Dan gepland, waardoor ik een Peugeot 508 als voorloop auto reed de afgelopen maanden. En Dan is het verschil helemaal groot naar de CLA.

Een paar korte beschrijvingen;
Super stabiel, zeer rustig van binnen ook op hogere snelheden. (Van het weekend even in Duitsland uitgetest, 220 Kmh op de teller) Ambition pakket is erg mooi afgewerkt. Stoelen zitten erg fijn. Onderbeen verlengers is erg prettig.
Navigatie Doet het goed en is intuitief in gebruik.
Schakelaar voor automaat blijf ik wennen vinden. Zit op plek van ruitenwisser hij audi en vooruit is naar beneden en achteruit omhoog, hetgeen onnatuurlijk is.
Automatisch parkeren werkt niet vaak, dus doe het gewoon lekker zelf. ;-)
Achterin is voldoende ruimte voor volwassenen.

Zeer goede wegligging. Weinig zicht naar achteren, maar maakt me niet uit.

Nadeel voor de veelrijder is dat de tank vrij klein is. Verder weinig te klagen tot nu toe.

Helaas; hij gaat weg - een aanrader!!!!

Na 3,5 fijne jaren gaat hij eruit. Na 200.000 trouwe kilometers is het einde van deze auto voor mij in zicht. Bij 175.000 zou het leasecontract ophouden maar ik heb het nog eens verlengd en over 2 weken gaat hij er toch echt uit.
Onderhoud: geen echt spectaculaire dingen gehad. Hij start sinds het begin wat hakkelig, maar hij heeft me nooit laten staan, en de garage kon niets vinden. dus maar zo gelaten. Verder alleen remblokken, reguliere beurten en banden. Een keer een sensor die kuren gaf, maar verder niets. Echt zoals je van een mercedes verwacht dus.
Na 200.000 km kan ik alleen maar zeggen dat ik met pijn in mijn hart nu naar de auto kijk en realiseer dat het bijna voorbij is onze relatie. ;-)
We genieten nu nog van de laatste paar duizend kilometer op vakantie in Noorwegen.
Verbruik: mijn rechtervoet is geen goed voorbeeld, maar met de vele rijkswegkilometers kom ik op 1;16 ongeveer.
Hij is niet snel, dat is wel iets wat ik wil aangeven. Zeer soepel draaiende 7 traps automaat, manueel schakelen met de flippers is leuk voor de sier, maar doet werkelijk niks als je terugschakeld.

Hiervoor had ik een A4 2.0 tdi. De CLA is net zo groot, maar een klasse beter. Het is een C-klasse auto terwijl de A4 een D-klasse is, maar de CLA beviel me toch een stuk beter.

Na de vakantie gaat hij eruit en wordt het waarschijnlijk een BMW 325i. Ook daar kijk ik naar uit, maar zoals gezegd, met pijn in mijn hart neem ik afscheid van deze wagen. Een aanrader!