Mercedes-Benz CLA 200 Ambition (2013) #2

Mercedes-Benz CLA 200 Ambition (2013)

UitvoeringCLA 200 Ambition
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

Mercedes Benz CLA ultimate sportcoupe

Na 3 jaar een midiSUV gereden te hebben was ik toe aan iets anders. We hadden ondertussen de nieuwe MB A klasse gezien, en die zag er redelijk oogstrelend uit.
Na een bezoek aan de MB dealer waren we als een blok gevallen voor de nieuwe MB CLA, maar was helaas niet meer te leveren met 7 traps DCT voor 2013 :(
Met grote toeval kwam ik "langs" de weg een demo CLA200 tegen met 7traps DCT in Urban uitvoering. Binnen een week was deze gekocht met een superbod qua inruil en 3 jaar garantie.

MB CLA 200 met 7Traps DCT in mountaingrijs met 18 inch vijf-dubbelspaaks velgen (Himalaya grey) in Urban uitvoering met Ambition & licht en zicht pakketten.

De wagen; EEN PLAATJE !!
Van alle kanten is dit geweldig, de voorzijde lijkt wel een soort van racewagen met die geweldige Xenon / DRL verlichting.
De wervelingen in de motorkap uitmondend in de "boze" grill.
De zijkant is een coupe maar dan wel met vier deuren, erg mooi gedaan op zo'n klein platvorm (A klasse).
De achterkant (Urban uitvoering) is het mooist, met de geweldige LED lichten en weerzijde de uitlaten met daartussen de chrome "onderlip".

Interieur is zeer goed afgewerkt en heeft zeer goede halflederen sportstoelen met witte stiknaden en 'verlichte' hoofdsteunen. (erg mooi in de avond)

Het dashboard is zeer sportief en duidelijk te bedienen.
De chrome luchtroosters is erg mooi en komt rechtstreeks uit de SLR.
De ruimte (op de bodemplaat van de Aklasse) is verbluffend in deze klasse. Op het eerste gezicht is deze coupe klein, maar dit is een vertekend beeld.
Je zit voorin gewoon goed (met mijn 1.90m) en achterin kan je aardig zitten tot 1.80m. Ideaal voor mijn kinderen van 9 & 12jr.
De kofferruimte is met 470l goed te noemen voor een gemiddelde wagen. (bekijk de ruimte is in het echt !)
De audio 20 klinkt zeer goed en heeft zeker geen upgrade nodig.
Het laat zich makkelijk bedienen en de navigatie is uitgebreid maar simpel te bedienen. Leest verder aardig wat formaten van de USB.
De verlichte MB instaplijsten zijn ook een lust voor het oog.

Het rijden gaat met de CLA 200 vlot en redelijk zuining (1op14).
De 7traps DCT doet goed zijn werk en is razend snel.
In de ECO mode gaat de automaat heel snel naar de hoogste versnelling en maakt daardoor weinig toeren.
De flippers aan het stuur zijn een leuke gadget maar word in de praktijk niet gebruikt. De DCT doet zelf zijn werk voortreffelijk.
Erg irritant is dat na uitschakelen van start/stop systeem, bij herstarten van de wagen het systeem weer automatisch inschakelt en de wagen wederom weer in ECO mode rijd.

Het sportonderstel is redelijk stug (een beetje te stug voor mij)
Daardoor rijd de CLA als een blok op de weg, op asfalt en dus rijksweg heerlijk strak, maar in woonwijk aardig stug.
De wagen stuurt als een mes door boter, zeer direct en erg strak.

De wagen is een genot om te rijden, hij voelt goed en strak aan.
het straalt een en al sportiviteit en betrouwbaarheid uit.
Toch een leuke gezinsauto met alle gemakken en comfort.
Hier ga ik een hoop leuke kilometers mee beleven.