Mercedes-Benz C 230 Kompressor Elegance (1997)

Mercedes-Benz C 230 Kompressor Elegance (1997)

UitvoeringC 230 Kompressor Elegance
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2023

Hoge km Mercedes

Laat ik maar bij het begin beginnen
Deze Mercedes heb ik gekocht voor €1500 zonder apk
Ik was al lange tijd opzoek naar een (snellere) w202 echter werd dit steeds lastiger ook geprobeerd een hoge km stand amg

Na een lange tijd wachten kwam ik de perfecte spec tegen een c230k handbak en zelfs in de buurt van mijn woonplaats

Op locatie was het als liefde op het eerste gezicht toch een oud uitende Mercedes met een nieuwere feeling
Na een stukje gereden te hebben besloten de Mercedes te kopen

Meteen doorgereden naar de garage voor de apk dit kostte €500 en sinds dien een vrijwel gezonde Mercedes kunnen rijden

Door de kilometerstand zijn er zeker een aantal problemen voort gekomen
Zo is er een rubber afgebroken op de aanzuigbuis naar de supercharger toe
Ook is de stang afgebroken waar de poelie van de supercharger op gemonteerd is

Na ruim een jaar de auto gereden te hebben en zeker 10.000km gereden te hebben valt t mij niet tegen
Perfect te gebruiken voor comfortabel rijden maar wil je sportief rijden ligt ie heerlijk op de weg en door de supercharger ook leuk snel

Kwa zuinigheid kun je 1 op 12-15 verwachten op de snelweg of op 80 wegen

Rijd je polder ga je richting 1 op 10

En in de stad/sportief rijden zal je tussen de 1 op 6- 1 op 10 kunnen verwachten

Alles bij elkaar is dit de perfecte auto als je op zoek bent naar een leuke sportieve auto die ook ontzettend zeldzaam begint te worden vooral in combinatie met de handbak is t al helemaal zeldzaam maar ook comfortabel te rijden is
Vooral leuk als er oudere mensen naar je toe komen die denken dat het een s klasse of e klasse is terwijl het een c klasse is

Onderhoud:
Apk keuring (4 nieuwe bougies, 2 bobines, nieuwe banden inclusief de brabus velgen, aantal lampjes)
Daarnaast nog een rubber vervangen van de aanzuigbuis
De supercharger
En brabus velgen aangeschaft aangezien er stalen velgen op zaten
Dit is allemaal in 2023 gebeurd dit heeft afgerond €1100 euro gekost

Plannen voor 2024
Olie beurtje uitvoeren.
Andere teller er in want de toeren wijken ruim 700 toeren af en de benzineteller klopt niet.
Verlagingsset monteren

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse