Mercedes-Benz C 200 Elegance (1998) #2

Mercedes-Benz C 200 Elegance (1998)

UitvoeringC 200 Elegance
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2013

Benzie

Ik sta met mijn voeten in het water.
in de verte spetteren 2 columbiaanse schones in het rond. Een stoere kitesurfer vliegt suizend voorbij.
Mijmerend kijk ik naar het tafereel. Ik neem het in mij op. De zee, de lucht, de zee en weer de lucht.
De een nog blauwer dan de ander.
Maar mijn gedachtes reizen naar iets achter mij.
Ook blauw, althans, daar waar nog lak op zit.
Mijn gedachtes gaan naar mijn trouwe auto.
Ergens dit jaar ben ik er een beetje verliefd op geworden. En ik weet niet precies waarom.
De Ferrari van de armoede,
De rotte appel in het paradijs.

In ruil voor wat cash geld, Spaanse woorden en een ferme handdruk was ik destijds een kleine stapel florijn armer en een Mercedes rijker. En ik had er een jonge Columbiaan heel blij mee gemaakt.
Misschien iets te blij dacht ik nog.

Een aantal maanden later waren die twijfels allemaal voorbij. Ze vielen bij bosjes, de Suzukis, Toyotas en mitsubishis van de anderen. Maar Benzie niet. Zo heette zij inmiddels. Zij, want hoe stoer ze ook was, een auto is altijd een vrouw.

Zij bleef rijden, ondanks minstens 6 botsingen en evenzoveel bekeuringen, illegale taxiritjes, en een vaste parkeerplek op het strand. Een lokale bewoonster had zelfs de gewoonte om haar dak als dansvloer te gebruiken. Benzie je bleef shinen, Benzie je bleef rijden.

Opnieuw mijmer ik weg, inmiddels alweer in Nederland. Buiten niet de wulpse blik van een rondborstige columbiaanse in azuurblauw perfect kitesurf-water. Maar mistige bomen en hoestende patiënten.
Er valt veel te missen. Ontelbare feestjes met vrienden die ik de rest van mijn leven hoop te zien. Toch mis ik weer alleen jou, mis ik Benzie. Mis ik het door rood licht rijden, slippend, met een huilen whiskey te veel op...

Inmiddels alweer veel te lang geleden.
Ik hoorde dat je ster was gejat,
Je radio maakt ergens anders muziek.
En je 4 banden zijn plat.
Benzie is Benzie niet meer.
En ik ben niet meer in aruba.
Verdrietig stap ik in mijn jaguar.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse