Mercedes-Benz C 180 Classic (2002)
Uitvoering | C 180 Classic |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
De Garage uit
Half februari 2012 zag ik op internet deze mooie auto te koop staan bij Woltingen.
Heb hiervoor altijd lease auto's gereden en was nogal spannend om een auto te kopen van 9100 euro.
Eind februari had ik al het geld bij elkaar en ben met een vriend naar de dealer gereden.
Eenmaal aangekomen en kijkend naar de auto dacht ik dit wordt hem. Mooi dakraam, geen schade en de lak zag er nog perfect uit. Nadat we de auto bewonderd hadden hebben we een test rit gemaakt en de auto leek heel langzaam te rijden omdat ik zo'n auto niet gewend was, ik keek op de teller en reed al 130 wat voor me gevoel rond de 80 was.
Auto is heel stil en zweeft over de weg.
overschakelen gaat ook perfect met de automaat.
Bij de aanschaf 3 maanden garantie erbij gepraat voor 100 euro op de automaat en de motor + een kleine beurt.
Toen ik de auto eenmaal in bezit had was het lastig om geen onzin ritjes te maken omdat de auto heerlijk rijd en je zit er ondanks ik vrij lang ben erg goed in.
enkele maanden verder
na 16.000 km gereden te hebben heb ik de auto weer terug naar de garage gereden voor een grote beurt.
dit was er toen uitgevoerd:
- Grote Beurt (600 euro)
- bijvullen airco (ventiel moest vervangen worden) ( 100 euro)
- Ventiel airco (20 euro)
- draagarm rechtsvoor (180 euro)
- vervangen olie van automaat (200 euro)
totaalbedrag: 1100 euro
Bij de grote beurt krijg je normaal gesproken gelijk APK maar door te weinig profiel op de achterband en remschijven achter is hij er niet doorheen gekomen.
7 maanden na aanschaf
Heb nu inmiddels 26.000 km gereden in 7 maanden. Heb in de tussentijd zelf de Remschijven achter vervangen totaalkosten van 163 euro en duurde ongeveer 2 uurtjes.
Binnenkort nog naar de garage om me banden te vervangen en dan kan hij er voorlopig weer tegenaan (hoop ik).
Verder loopt de auto nog soepeler nadat de olie vervangen is in de automaat.
nog even over het verbruik, had verwacht dat dit schikbarend was toen ik de auto aangeschaft had maar dat viel erg mee.
Als ik normaal rij dan zit je ongeveer op 7.5 liter op 100 km.
Binnen de bebouwde kom is dit iets meer dan zit je op 10.5 op 100 km.
Er zit wat roest bij de portieren wat binnenkort nog weggehaald moet worden.
Bij de kleine beurt maak ik weer een nieuwe review.