Mercedes-Benz B 180 CDI BlueEFFICIENCY (2012) #2
Uitvoering | B 180 CDI BlueEFFICIENCY |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
De eerste weken
Op 13 september 2012 heb ik mijn nieuwe lease auto opgehaald bij JAM in Lommel. Het is een universumblauwe Mercedes-Benz B180 CDI met Sportpakket (met comfort onderstel) incl. Bi-Xenon verlichting, Chroompakket, Licht en zicht pakket, Stoelcomfort pakket, Becker Map Pilot, Thermotronic automatische airco en Tempomaat, dus behoorlijk goed uitgerust.
De auto stond netjes gepoetst klaar. Na het tekenen van de benodigde papieren, naar de auto toe en de nodige uitleg over de bediening gekregen. Op weg naar huis blijkt al snel dat ik een goede keus gemaakt heb met deze MB. De auto is lekker stil en de stoelen zitten heel goed. Het was wel even zoeken naar de juiste instelling. T.o.v. mijn vorige VW Golf is de auto een stuk ruimer.
De eerste weken heb ik de auto voornamelijk gebruikt voor woon-werkverkeer, voornamelijk over 80 km wegen. Ik ben nog steeds HEEL TEVREDEN over de auto. Het verbruik ligt op 5.4 liter op 100 km en ik heb nog geen negatieve punten kunnen ontdekken.
Ik zal over een tijdje een update plaatsen.
Bijna 1 jaar oud
Ik rij nu bijna 1 jaar in de B en hij bevalt nog altijd goed.
Ik heb intussen de verbruiksmonitor bijgehouden en daaruit blijkt wel dat de B minder zuinig is dan MB zegt.
Ik ben in het afgelopen jaar 1 maal in de garage geweest vanwege het lampje van de airbag die een storing aangaf. De storing is onder garantie opgelost, waarbij een onderdeel in het stuur moest worden vervangen.
Volgens mijn 3 kinderen is er nog een nadeel aan de achterbank, die in het midden een kort zitvlak heeft. Daarom wil geen van de 3 daar graag zitten. Verbeteringsvoorstel voor MB om dit in de volgende modellen te verbeteren.