Mercedes-Benz B 180 Business Solution (2021)

autoreview

Mercedes-Benz B-klasse
Mercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasse

Signalement

UitvoeringB 180 Business Solution
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2021
KM-stand laatst10.300 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Tevreden met deze private lease auto

 • 10.300 km

B180 business uitvoering gekozen vanwege redelijk private lease aanbod. Destijds zelfde prijs als voor een Kia Niro. Heerlijk rijdende auto met soepele automatische versnellingsbak. In sommige reviews wordt geklaagd over lawaaige motor of windgeruis. Daar heb ik geen last van (misschien wel op Duitse snelweg met hogere snelheden?).
Na 10.000km rijd ik gemiddeld 18km/l. Wel altijd in economy stand en ruim voor bochten, stoplichten en rotondes het gas loslaten om rustig uit te laten rijden. Ook in economy stand kan je gemakkelijk even versnellen jndien nodig.
Het mbux systeem met mooi breed scherm werkt redelijk maar ik gebruik lang niet alle opties. Spraakopdrachten %worden niet altijd begrepen. Bestemming wijzigen bij een lopende navigatie is lastig. Het beste is om opdracht te geven om navigatie te stoppen en daarna een nieuwe bestemming op te geven.
Kleine minpunten zijn:
- Geen verstelbare lendesteun in bestuurdersstoel in de business uitvoering.
- Geen aparte verwarming/airco uitlaat voor achterpassagiers terwijl je daar toch zelfs een voor de passagiers regelbare unit verwacht.
- Bij parkeren of keren wil je snel van vooruit naar achteruit kunnen schakelen. Dit gaat heel traag; je moet echt helemaal stilstaan en rem ingedrukt houden voordat hij schakelt.
- Lage bodemvrijheid geeft soms een probleem bij onverharde wegen of opritten van bedrijfsterrein.
Jammer dat het geen hybride uitvoering is. Had goede ervaring met Kia Niro (zonder plugin). Volgende auto zeker weer een hybride uitvoering welke vooral in de stad benzine bespaart.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz B-klasse

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens