Mercedes-Benz A 45 AMG 4MATIC (2017)

Mercedes-Benz A 45 AMG 4MATIC
Mercedes-Benz A 45 AMG 4MATICMercedes-Benz A 45 AMG 4MATICMercedes-Benz A 45 AMG 4MATICMercedes-Benz A 45 AMG 4MATICMercedes-Benz A 45 AMG 4MATICMercedes-Benz A 45 AMG 4MATICMercedes-Benz A 45 AMG 4MATICMercedes-Benz A 45 AMG 4MATICMercedes-Benz A 45 AMG 4MATICMercedes-Benz A 45 AMG 4MATICMercedes-Benz A 45 AMG 4MATICMercedes-Benz A 45 AMG 4MATICMercedes-Benz A 45 AMG 4MATICMercedes-Benz A 45 AMG 4MATIC

UitvoeringA 45 AMG 4MATIC
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2021

Mercedes a45

Na lang zoeken deze Mercedes A45 amg gescoord bij Garage Puur uit Leusden. Allereerst wil ik graag vermelden dat ik een autoliefhebber pur sang ben. Er zijn in de jaren al vele auto gekocht en verkocht om weer nieuwe belevingen te kunnen opdoen. Moeten ze altijd gloednieuw zijn of duur? Nee, wel moet het een auto zijn met dat vleugje speciaal! Porsche Cayenne turbo, Bmw 645, Audi rs5 etc, de sportieve jongens onder de wagens. Om met het gezin op reis te gaan hebben wij een 2020 Dodge ram Sport aangeschaft, aantrekkelijk zakelijk en tof om te rijden. Omdat parkeren met dit slagschip eigenlijk onmogelijk is in garages en vakken werden de leuke uitjes naar bijvoorbeeld Amsterdam uitgesteld of afgezegd. Scheelt een hoop centen maar ook plezier. Omdat dat sportieve rijden toch blijft jeuken, ben ik de zoektocht gestart naar een nieuwe knaller. Nog nooit eerder had ik een rasechte amg gekocht of gereden. Gebaseerd op eigenlijk niets, alleen gevoel, ben ik de zoektocht gestart. Uitgekomen bij Puur in Leusden en daar mijn A45 gekocht, in nieuwstaat, voorzien van complete documentatie, historie en alle bonnen. Top service ook! Binnen 10 minuten de verkoper de boks gegeven op de aankoop, zonder te rijden eigenlijk, was meteen verkocht!

De mercedes is grijs van kleur met 19 inch amg velgen, ook heeft de A45 een army trix uitlaatsysteem voor wat extra sound. Open dakje , en verder alle luxe opties. Echt een complete wagen. Verder heeft de mercedes een lage km stand die ook klopt.

Het belangrijkste is natuurlijk de rijbeleving, en die is er zeker tot nog toe. Zeker in de sportstand is het echt een raket, me schoonvader rijd een m3 2019 en dacht bij het stoplicht even te laten zien dat hij de snelste had, helaas moest hij het echt afleggen op de 0 tot 100 race. Het leuke van deze wagen is ook meteen de beperking, het is geen v8 met power , maar een 4 cilinder met dubbele turbo. Als de turbo vol inblaast gebeurd er een hoop, als je gebruik maakt van de comfort stand schakelt de bak zo snel op dat de a45 niet op toeren komt. Soms krijg ik het gevoel dat hij bijna inhoudt dan. Ik ben dus geneigd om op sportstand te blijven rijden om de soepelheid te blijven houden. Wegligging en sturen is fenomenaal, misschien bijna te goed, waardoor het echte race spektakel wegblijft, zoals met een m3. Als je echt stevig het gaspedaal in trapt is het verbruik er echt wel, zoals een v8, je ziet de meter gewoon zakken. Kanttekening is natuurlijk dat de tankinhoud ook niet extreem groot is.

Ik twijfel erover om de A45 te laten chippen voor wat extra pk, gewoon uit interesse. Als iemand daar advies over heeft hoor ik dat graag. Ik zou over een maand een update geven als ik er een aantal km mee geracet heb!

Veel wagen plezier!

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz A-klasse