Mazda CX-5 SkyActiv-G 2.0 Skylease+ (2014)

Mazda CX-5 SkyActiv-G 2.0 Skylease+ (2014)

UitvoeringCX-5 SkyActiv-G 2.0 Skylease+
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2014

Lekkere bak!

Deze Mazda CX-5 betreft mijn eerste leaseauto. Ik twijfelde heel even of ik niet de Mitsubishi Outlander PHEV moest nemen maar omdat ik de CX-5 duidelijk mooier vind en ik het laden aan de paal toch niet zo zag zitten ben ik voor déze echt geweldige midi-SUV gegaan! Gelukkig vond mijn werkgever het ook een prima keus.

Wennen was er niet bij, het voelde vrijwel direct als gegoten. Heerlijk hoe de klokkenwinkel om je heen is gepositioneerd! Ook erg fijn is de middenconsole met hoge steun. Mijn vorige auto was een dieseltje van het spaartype. Ook wel een erg fijn wagentje maar het beeld mijn dochters opgevouwen op de achterbank te moeten zien zitten nu ze groter worden en het vervallen van het belastingvoordeel natuurlijk waren belangrijke factoren om over te stappen op iets anders. Omdat de Outlander gezien zijn zeer lage bijtelling als eerste in beeld kwam en een SUV als optie steeds leuker leek werd heb ik uiteindelijk voor de Mazda CX-5 gekozen. De reputatie van Mazda als makers van sportieve, veilige, betrouwbare en mooie auto's deed het hem ook! Eigenlijk was ik vooral verliefd op de looks van de CX-5. Oppervlakkig maar zo ging het. De proefrit maakte ook dat ik vrijwel meteen verkocht was.

Na 2500 km. is gisteren plotseling de i-stop gaan werken. Waarom hij het niet deed tot dusver? Volgens de dealer omdat de accu niet vol genoeg was. Het kan volgens het boekje aan tig zaken hebben gelegen. Het leek me een kulverhaal dat de accu de boosdoener was. Hoe dan ook, nu werkt alles naar behoren.
De CX-5 is werkelijk afgeladen met extra's en dat bevalt prima. Vooral de TomTom met HD-traffic is iets waar je iedere dag plezier van hebt. Verder is vooral de dodehoek optie RVM (rear vehicle monitoring system) erg handig. Noem het en het zit op deze auto! Bi-Xenon met automatische grootlichtuitschakeling bijvoorbeeld bij tegenliggers. Nog niet gebruikt maar lijkt me geweldig!
De auto heeft veel bekijks. Vooral als ie net is gewassen. Soul Red is ook gewoon erg mooi. Ook wel leuk natuurlijk die aandacht! Ik heb nog geen mankementen gehad. Geen trillende spiegels ofzo, (op het late starten van de i-stop functie na dan) nog helemaal niets. Misschien komt het omdat in de 2014 versie de kinderziektes zijn opgelost. Verwachtte ik trouwens ook niet van een Mazda. Vroeger al eens een zeer betrouwbare 323 hatchback gehad. Was toevallig ook rood!

Ik zal na wat langere ritten (vakanties komen eraan) weer eens een review plaatsen. Bestaat er al een CX-5 club in Nederland eigenlijk? Kunnen we de city safety functie eens op mekaar uitproberen!

PRIVATE LEASE Mazda CX-5