Mazda CX-5 SkyActiv-G 2.0 Skylease+ (2014)
| Uitvoering | CX-5 SkyActiv-G 2.0 Skylease+ |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2014 |
| Jaar van aanschaf | 2014 |
| KM-stand bij aanschaf | 5 km |
| KM-stand laatst | 18.000 km |
De eerste indrukken
Eergisteren de auto opgehaald, direct na de vakantie. Aangezien wij met de tent weggingen en de Ford over iets meer laadruimte beschikt hadden we afgesproken dat de auto oas na de vakantie zou worden opgehaald.
Zoals eerder ook door een forum lid werd geadviseerd heb ik als enige extra optie led lampen als DRL lamp genomen. Daarnaast heb ik alle interne verlichting laten vervangen door led lampjes. Geeft een extra chique uitstraling.
De eerste indrukken zijn veelbelovend. Alhoewel ik hem nog niet echt op zijn staart heb getrapt laat de auto merken dat hij in staat is lekker vlot te kunnen rijden. De I stop functie werkt nog niet, maar dat zou kunnen kloppen omdat ik er tot nu toe nog niet erg veel mee heb gereden (zo las ik althans in diverse forum berichten). De hill brake launch assist is wel grappig. Ik dacht het in Nederland niet echt nodig te hebben, maar in dit kleime stukje heeft hij mij al meer dan 5 keer geassisteerd.
Enige waar ik lastt van heb is trillende spiegels. Ik heb de dealer gevraagd naar een oplossing, omdat ik het vermoeden had dat dit in nieuwe modellen niet meer voor zou komen.
Ik ga me nu richten op het Nederlandse instructieboekje van meer dan 800 pagina's. De Engelse versie heb ik in de vakantie doorgenomen en ik heb gemerkt dat er toch wat verschillen in de uitvoeirng zitten.
Het huidige gemiddelde verbruik is 7,8 liter, maar ik heb voornamelijk op 80KM wegen gereden (en zeer terughoudend gas gegeven).
Ik hou jullie op de hoogte van de verdere ervaringen met mijn Mazda.
De eerste indrukken deel 2
Wat een geweldige auto. Past net in de garage, dus daarin lijkt hij helemaal groot.
Wat nieuwe ervaringen t.o.v. de vorige eerste indrukken.
We rijden nu wat meer toeren om de auto niet te lui te maken (kan dat?). Er zitten er bijna 1000 op en die hebben we variabel gereden. Of dat noodzakelijk is verschillen de meningen over, maar beter iets te voorzichtig dan te wild. Het gemiddelde verbruik staat nu op 7.3 liter. We hebben nog niet voor de tweede maal getankt, dus wellicht gaat dat wat afwijken, maar ik ben hier niet ontevreden over.
In het eerste ritje op de snelweg hadden we meteen trillende spiegels, maar het lijkt gewoon een stukje slecht wegdek te zijn of we zijn er aan gewend, want hinderlijk is het zeker niet.
De I stop kreeg ik de eerste 700 km maar niet aan, door advies van wat forum leden de airco even uitgezet en jawel....hij werkt. Nadeel (of is dit juist voordeel) is dat ik slechts 4 keer er gebruiken heb gemaakt en ik telkens niet veel langer dan 4 seconden stil sta. Toch maar eens in de file gaan rijden (-;
De upgrade van tomtom was een eitje. Kaart in de PC en meteen wat extra nuttige plaatsen (campings van heel Europa, geocahes en wat andere dingen er bij gezet). Echt eenvoudig.
USB vind ik wel jammer dat deze iedere keer begint bij hetzelfde nummer, ook shuffle helpt niet, want daar lijkt ook standaard het volgende nummer te worden afgespeeld.
Ik las ook ergens dat het downloaden van de contactpersonen een probleem was. Ik heb een IPhone en daar kun je ingeven of je alleen de laatste nummers en de favorieten wil synchen. Scheelt veel tijd aangezien ik meer dan 700 contactpersonen in mijn telefoon heb.
Dat gaat snel
Zo, ineens zijn we een jaar verder. We hebben totaal geen problemen gehad met onze auto. De eerste beurt voor 250 euro hebben we ook achter de rug. Eigenlijk is er dus ook niet zoveel te melden. De spiegels zijn inmiddels niet irritant meer, we zijn er aan gewend, wel gad ik nog wat kleine problemen met de TMC codes in het buitenland. In België en Luxemburg werkte het nog, maar zodra ik in Frankrijk kwam was alle file informatie verdwenen (weet iemand hoe dit kan? Ik heb geen live abonnent, maar ging er vanuit dat de TMC codes wel worden opgevangen).
ik dacht eigenlijk, als ervaren IT'er dat de update met Tomtom bij de aanschaf goed was gegaan, maar na een paar maanden merkte ik op dat een reeds enige tijd aangepaste weg wijziging niet was doorgevoerd. Na controle bleek ik nog een oude kaart te hebben. Tomtom gebeld en een nieuwe code gekregen. Top service!
Aangezien iemand tegen onze bumper heeft aangezeten, hebben we die laten overspuiten. Van de garage kregen we een nieuw setje met waxoil (zonder kosten).
Ik blijf het jammer vinden dat in shuffle mode iedere keer hetzelfde nummer komt. Ik heb inmiddels een hele lading USB stocks in de auto liggen. Iemand hier nog suggesties voor?
Ga dit jaar maar eens op zoek naar een setje winterbanden. Ik zag dat ze ook bandenspanningsmeters in de velgen kunnen leveren, maar die zijn 50 euro per stuk. Weet iemand of je dat ook achterwege kunt laten? Of komt er dan continu een waarschuwingssignaal of lamp?
Alvast bedankt voor jullie reacties.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Mazda CX-5 2.0 165pk Skylease+ | Navi | Climate | Cruise | Stoelverwarming | Blind Spot | PDC | Trekhaak
- 2014

Mazda CX-5 2.0 TS |Navi|Cruise|Clima|Trekh|Pdc|Stoelverw|Keyless|Bleutooth|Lmv|Elek Pakket|Nw Apk
- 2012

Mazda CX-5 2.0 Limited Edition 2WD * NL AUTO met NAP * DEALER ONDERHOUDEN