Mazda CX-5 SkyActiv-G 165 Luxury (2021) #2

Mazda CX-5 SkyActiv-G 165 Luxury (2021)

UitvoeringCX-5 SkyActiv-G 165 Luxury
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2021

Mazda CX Sky Activ-G 165 Luxury automaat

Op zoek naar een auto met een hogere instap uiteindelijk uitgekomen bij een Mazda CX 5. Maar levertijd van ongeveer 8 maanden vond ik toch te gortig. In Sittard bij de Mazda Dealer Welling stond gelukkig een demomodel van enkele maanden oud in de kleur die ik mooi vindt, automaat en Luxury uitvoering. Samen met de vriendelijke verkoper Francios een goede deal kunnen sluiten met inruil van mijn Mercedes C 180 uit 2015. (heerlijke auto maar navigatie waardeloos en liefst 2 keer de accu moeten vervangen).
Nu 6 weken en 1500 km verder mijn bevindingen van de CX 5. Het is een hoge wagen maar het zicht op het verkeer is zeer goed, stoelen geven mindere zijdelingse steun dan de Mercedes, de hulp systemen, verkeersborden herkenning, adaptief cruise control, lane assist, etc. werken goed. Geluid uit de Bose boxen klinkt ook mooi. Verbruik is 8/l 100 km, vergelijkbaar met de Mercedes. Ook de camera’s voor en achter en de rond-omzicht is na enige gewenning prettig. Auto is van binnen zeer ruim, alle vier de stoelen hebben stoelverwarming en voorstoelen ook stoelkoeling. Het stuur is verwarmd maar niet helemaal wat toch niet zo prettig als je de bocht om gaat. De handleiding daartegen is heel onduidelijk. Je moet soms 3 keer lezen wat ze bedoelen, echt voor verbetering vatbaar. Vermogen van de auto is goed maar door het ontbreken van een turbo mis je bij het wegrijden wat power maar verder een prettige auto om mee te rijden. Overal blij met deze auto en hoop er nog veel plezier aan te beleven.

4,5

PRIVATE LEASE Mazda CX-5

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens