Mazda CX-5 SkyActiv-D 2.2 150pk Skylease+ (2014)

Mazda CX-5
Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5

UitvoeringCX-5 SkyActiv-D 2.2 150pk Skylease+
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2014

Mazda CX 5 Diesel handgeschakeld

Mijn eerste review ever, en dus ook mijn eerste review over de huidige auto.
Na 4 maal een auto uit de VW-stal te hebben gereden en de laatste twee waren de Tourans, wilde ik wel eens wat anders. Wel wilde ik de hoge zit behouden en zocht dus in de SUV's in de prijsklasse Touran.

Ben op dit moment zeer tevreden met de huidige auto. Een van de eerste opvallende zaken was de veel stillere motor. Tijdens de vakantie had mijn buurman op de camping een weddenschap afgesloten met een andere buurman of ik nu een diesel of een benzine uitvoering reed.

De binnenruimte is ruim voldoende, ook de achterpassagiers hebben een ruime zit. Toch heb ik met mijn 1.98cm lange lijf een langere slee laten monteren. Vooral op de langere ritten vond ik toch dat ik wat meer ruimte wel kon gebruiken.

De auto is afgeladen met opties en daaraan heb ik nog leer laten toevoegen. Ik kan niet anders zeggen dan dat het leer er keurig in zit. Wordt er achteraf in Nederland ingebouwd, maar het zit er uitstekend passend in, alsof het er af fabriek inzit.

Aanvankelijk schrok ik wat van het verbruik, maar dat leek maar zo. Tijdens het inrijden heb ik het verbruik heel snel zien verbeteren. Was het in het begin maar 1 op 14, nu is 1 op 18 normaal haalbaar en rijd ik enkel snelweg in NL dan zie ik ook 1 op 19 gerealiseerd worden.

De xenon verlichting (wat een berg licht), de Rear Vehicle Monitoring (wat een luxe) om maar een paar zaken te noemen.

De Audioset/Navigatie werkt uitstekend, maar vergt wel enige gewenning.

Van trillende buitenspiegels is bij mij geen sprake.

Ik heb er de standaard Japanse banden onder, Yokohama's, die ik wel wat luidruchtig vind. Moet in het najaar gaan wisselen voor winterbanden en houd me nu vast aanbevolen voor goede tips over betrouwbare, maar ook stille winterbanden.

Deze vakantie gereden met een caravan van 1600kg. Wegligging uitstekend. Snelheid van omstreeks 100km is heel goed te doen. Zesde versnelling is dan niet echt bruikbaar, beter in z'n vijfde versnelling. Verbruik met caravan en bovengenoemde snelheid omstreeks 1 op 10.

Zijn er ook nadelen?

Ja, weinig aflegruimte in het interieur (Was wel verwend in de Touran's)
De wat luidruchtige banden.
Volgens specificatie is er een 58 liter tank gemonteerd, maar ik heb nog nooit meer als 49 liter kunnen tanken en dan gaf het infocenter al aan dat ik de tank helemaal leeg gereden heb. Ik zou eigenlijk eens moeten doorrijden, maar ja, straks sta ik toch ineens stil. De dealer zegt; het is maar een indicatie, maar dat vind ik wel wat erg makkelijk. Hebben andere rijders hier ook last van?

De koppeling met de telefoon was snel gedaan, maar wat irriteert is, dat iedere keer wanneer je instapt gaat hij eerst het telefoonboek downloaden, dat duurt pakweg 5 minuten, pas dan is de telefoon paraat. (Heb groot adressenbestand, maar was in andere auto's nooit een probleem.)

Een tevreden rijder van een Mazda CX 5

PRIVATE LEASE Mazda CX-5