Mazda 6e 245pk 80 kWh Takumi Plus (2025)

Mazda 6e
Mazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6e

Uitvoering6e 245pk 80 kWh Takumi Plus
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2025

goed behalve bellen

De Mazda 6e is in veel opzichten een bijzonder prettige elektrische auto, met een duidelijke focus op comfort en afwerking. Toch zijn er een paar punten waar hij het aflegt tegen concurrenten zoals modellen van Volkswagen.

Kritiekpunten

Het meest opvallende minpunt is de belkwaliteit. Die is merkbaar minder dan bij Volkswagen: gesprekspartners geven regelmatig aan dat ik ver weg klink. Voor wie veel belt vanuit de auto is dat simpelweg een gemis.

Daarnaast valt in de winter het verbruik tegen. Met koud weer loopt dat op richting 19 kWh per 100 km, wat direct invloed heeft op de actieradius. Die zakt dan fors, waardoor ik soms onverwacht moet laden. Dat maakt de auto minder voorspelbaar dan een vergelijkbare Volkswagen EV, die zijn resterende actieradius consistenter lijkt te managen.

Pluspunten

Daar staat veel tegenover. De bekleding met suède voelt hoogwaardig aan en geeft het interieur een warme, luxe uitstraling. De auto rijdt soepel, is comfortabel afgestemd en nodigt uit tot ontspannen rijden. Ook het audiosysteem is van hoog niveau en maakt lange ritten aangenaam. Verder is de Mazda 6e ruim, zowel voorin als achterin, wat hem geschikt maakt voor dagelijks gebruik én langere reizen.

Ik zal weer wat posten als ik rond de 10.000 zit.