Mazda 626 1.8i GLX (1992)

Mazda 626

Uitvoering626 1.8i GLX
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf2002

Voor mijn stage in moest ik elke dag van Weert naar Nieuwegein (130 kilometer enkele rit). Daarom was ik op zoek naar een grotere auto die me comfortabel hier en weer kon brengen.

Mijn keuze was gevallen op een Mazda 626 1.8 GLX. Hij had wel al erg veel op de teller, maar hij had daardoor voor een student een erg aantrekkelijke aanschafprijs. Mede doordat hij op LPG rijdt heb ik hem gekocht.

De auto rijdt erg comfortabel. Zeker op de autosnelweg veert hij goed en maakt niet te veel herrie. Zeker de 1.8 motor hoefde op 120km/uur geen overuren te draaien. De zit in de auto is vrij laag, maar wel erg relaxed. Het interieur ziet er nog steeds nieuw uit en lijkt wel onverwoestbaar.

Op korte afstanden is de auto wat dorstig (1 op 7), maar op de snelweg is 1 op 11 goed haarbaar. Het strakke bochtenwerk hoef je niet te proberen, aangezien hij erg overhelt, maar wegglijden doet hij zeker niet.

Tijdens dit kleine jaar dat ik deze auto reed zijn er wel enkele dingen stuk gegaan:

- De uitlaat begon GTI achtige geluiden te maken. Er zat een gaatje in de uitlaat en dit was goedkoop te maken.
- De auto wilde steeds slechter starten. Na een bezoek aan de plaatselijke sloop een andere startmotor erin laten zetten en het probleem was verholpen.
- De riem die de pomp aandrijft moest vervangen worden (gewoon slijtage).

Deze probleempjes hebben me echter niet langs de kant gezet. Door 1 probleem moest ik mijn auto wel langs de weg parkeren. Tijdens het koppelen viel de druk weg van de koppeling, waardoor het pedaal onderin de auto bleef liggen. Erg vervelend.

Uiteindelijk heb ik er tevreden mee rond gereden, maar de auto is een beetje op aan het raken.

6,5