Mazda 6 SkyActiv-G 2.0 165 Skylease GT (2016)

Mazda 6 SkyActiv-G 2.0 165 Skylease GT (2016)

Uitvoering6 SkyActiv-G 2.0 165 Skylease GT
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2016

Mooi begin

Aangezien de leaseregeling bij mijn werkgever steeds meer versobert (van een BMW 330d coupe naar een Laguna....) heb ik besloten niet meer te leasen via mijn werkgever maar toe te treden tot de groeiende club private lease piloten.

Het werd dus een Mazda 6 Skylease GT op benzine. Opties: een afneembare trekhaak en 19 inch velgen. Voor de rest zit werkelijk alles wat je maar kunt bedenken er al standaard op: Leren bekleding (incl. dashboard), navigatie, elektrisch verstelbare en verwarmde stoelen, uitgebreide Bose premium geluidsinstallatie, dodehoek sensoren, sportpedalen, enz. enz.

Ik heb hem nu anderhalve week en ik ben er erg blij mee. De eerste (rij) ervaringen zijn zonder meer goed. Wat me wel opvalt is dat het navigatiesysteem wat traag opstart. Als dat eenmaal is gebeurd reageert het juist veel sneller dan ik in mijn vorige auto's gewend ben.

De bediening via het touchscreen (als je stil staat) en via de BMW-achtige bediening op het middenconsole werkt feilloos, snel en intuïtief.

Ik ben nog maar net begonnen aan mijn tweede tank benzine maar het verbruik valt me nog wel een beetje tegen (1 op 12), maar dat zal wel aan mijzelf liggen... Daarnaast heb ik het gevoel dat (vooral bij terugschakelen) de derde versnelling soms wat lastig inlegt.

Kernwoorden: comfortabel, vlot, luxe, stil, hoog kwaliteitsgevoel

Wordt vervolgd