Mazda 3 Sport 2.0 Active (2005)

Uitvoering | 3 Sport 2.0 Active |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Ik heb er inmiddels de eerste 600Km opzitten met de Mazda 3.
Gekocht met 23400Km op de teller en nu dus op 24000Km.
Comfort:
Als eerste de wegligging, deze is subliem.
Een perfekte combinatie tussen sportiviteit en comfort.
De auto stuurt zeer strak en helt nauwelijks over in bochten zonder te stug te worden.
Ook remmen gaat lekker gedoseerd waarbij de extra grote schijven van de 2.0L extra remkracht geven.
De stoelen zijn lekker stevig en zitten erg goed, de bekleding is wel wat warm.
De motor is lekker pittig en de auto is behoorlijk snel maar je kunt er ook heerlijk rustig mee toeren.
Drempels en rotondes kun je gewoon in de 3e versnelling nemen want er is koppel genoeg in de lage toeren. Je hoort de motor dan ook nauwelijks, pas als je doortrekt laat de motor zich horen.
Wel was een 6e versnelling geen overbodige luxe geweest.
Met 120Km/h loopt de motor toch al zo’n 3500rpm.
Verbruik heb ik meteen gereset en staat nu op 8.6L/100Km.
Niet verkeerd voor een 2.0L dacht ik zo maar dan rijd ik ook wel rustig.
Interieur en uitrusting:
De Active uitvoering is zeer compleet:
Volautomatische airco, ABS, EBD,TCS, dynamic stability control, Boardcomputer, Alle ruiten electrisch bediend en verwarmd, Geintegreerde radio/cd speler met bediening op het stuur en 6 speakers, Xenon koplampen met automatische reiniging en niveauregeling, Automatische ruitenwissers en verlichting, Black-outmeters met zwarte achtergrond, en natuurlijk het extra styling pakket van de Active(bumpers, sideskirts en dakspoiler).
Omdat de standaard 17’ velgen van de active allemaal schijnen te gaan bladderen liggen hier net nieuwe 17’ velgen van de nieuwste GT-M op!
Wat bevalt me minder:
Geen cruisecontrol.
Geen 6e versnelling.
Boardcomputer kan geen klok tegelijk met boardcomp. funkties laten zien.
En niet buiten-temperatuur en aircotemp. tegelijk.
Nog niks natuurlijk, ik heb er net 600km mee gereden.
-update-
Inmiddels staan er 33000 kilometers op de klok en is er een onderdeel van de automatische hoogteregeling voor de koplampen vervangen onder garantie.