Mazda 3 Sport 1.6 Touring (2003)

Mazda 3 Sport
Mazda 3 SportMazda 3 SportMazda 3 SportMazda 3 SportMazda 3 SportMazda 3 SportMazda 3 SportMazda 3Mazda 3Mazda 3

Uitvoering3 Sport 1.6 Touring
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2004

Mijn vrouw en ik waren uiterst tevreden met onze Toyota Carina 1.6 benzine. Deze was begin 2004 net 7 jaar oud en had 125000 op te km-teller. Een goed moment om een andere auto uit te kiezen in een vergelijkbare klasse. In principe viel onze keus op een nieuwe Toyota Corolla of Avensis, maar na wat verder speurwerk "vielen" we voor een Mazda 3 Sport Touring. Een nieuwe had gekund, maar met een paar muisklikken stuitten we op een demo-auto met 500 op de teller bij Mazda Van Dam in Oudewater. De proefrit beviel ons en de koop werd eind januari 2004 gesloten.

Inmiddels zijn we 2 maal -met volle belading- op en neer naar Alicante-Spanje gereden. De auto ligt -met volle belading- als een blok op de weg, stuurt uiterst plezierig en de acceleratie laat niets te wensen over. De auto gedraagt zich ook in het -drukke- nederlandse verkeer zeer voorbeeldig en de trekkracht in de hogere versnellingen is ruim voldoende om niet al te vaak te hoeven terugschakelen.
Het viel ons op dat onze -vele- kennissen de ruimte binnen de auto aanvankelijk onderschatten en naderhand toegeven dat die ruim voldoende is. Meestal zijn de reacties gemeend positief over zowel het uiterlijk van de auto als de fraaie binnenruimte.

Er zijn -zoals te verwachten- geen problemen met deze auto geconstateerd. Wel valt aan de bestuurderszijde wat windgeruis waar te nemen, maar bij een controle bij de dealer was het moeilijk of niet waarneembaar. Toch blijft het lichte windgeruis door ons af en toe als hinderlijk op, dus zullen we er bij de eerstvolgende servicebeurt op wijzen.
Wat ons wat tegenvalt zijn de pittige prijzen van een mp3 module (rond de € 550) en een 13-polige afneembare trekhaak (bijna € 900). Dat zijn accessoires die we eigenlijk te duur vinden en toch -als we langere ritten maken en een caravan willen trekken- missen.

PRIVATE LEASE Mazda 3