Mazda 3 Sport 1.6 Executive (2004)
Uitvoering | 3 Sport 1.6 Executive |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Nadat mijn oude vertrouwde opel astra uit 1997 kuren begon te vertonen, zoals een lekke koppakking en een vochtige kofferbak (geen roest!), heb ik besloten een nieuwe auto te zoeken. Na een paar auto's te hebben bekeken, zoals een Vectra GTS uit 2003 of een Audi A3, kwam ik ineens een Mazda 3 tegen. Normaal vind ik deze auto niet heel bijzonder maar deze was metallic rood.
Nadat ik gereageerd had ben ik ik naar het autobedrijf gegaan en heb de auto bekeken. Wat mij meteen opviel was zijn nogal leuke interieur. Bijzonder luxe is hij niet maar beschikt wel over de (voor mij) standaard uitrusting zoals climate control en radio bediening op het stuurwiel. Na grondige inspectie kwam ik wel een grote deuk in de achterklep tegen en versleten voorbanden. Deze zou de dealer allemaal afhandelen. De deal was snel rond en kon hem een week later al ophalen.
Na het ophalen bleek dat de banden niet goed gebalanceerd waren. Ben nog een keer teruggeweest naar de garage en daarna was het NOG niet goed. (ben zelf automonteur geweest en zag al 2 keer dat hij het niet goed deed maar ik houdt mijzelf er maar buiten dacht ik).
Toch viel het mij op dat de auto veel lawaai maakte bij bepaalde snelheden. Totdat ik erachter kwam dat de orginele fabrieksbanden (Turanza 205/55R16) helemaal gecupt was. Deze vervangen door goede michelins en het was ineens een stuk stiller in mijn auto.
5-6-2010
-------------
Nu 80.000km op de teller en nog steeds geen problemen met mijn auto. Gemiddeld zit ik op de 1 op 13 en dat vind ik niet verkeerd. De kosten voor een beurt vallen ook mee en het is nog steeds een genot op deze auto eens flink de bocht in te gooien.
Mijn eerste probleem!
Klinkt erger dan dat het is, mijn auto wilde opeens niet meer starten. Accu was slecht en heb hem daarom meteen vervangen. Kosten €100,-