Maserati GranTurismo (2010)

Versnellingen6, Semi Automaat
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2023

Weer een italiaan

Wat een geluid meer kan ik er nog niet over vertellen aangezien de wagen nog op kenteken moet worden gezet.
Heb maar weer zelf een wagen geïmporteerd.
De keus was deze Maserati, jacquar type F, mustang (5.0ltr v8) camaro 6.2, bmw 2.40

Na de mini wilde ik toch wel een wagen met meer geluid beleving . Hier in nederland was het aanbod nogal mager van de bovenvermelde wagens of de prijs was erg hoog , vooral de amerikanen vielen daardoor snel af . Heb nog naar een c7 (corvette) gekeken maar ook daar zijn de prijzen nogal hoog door de co 2 tax met dank aan onze regering. Met het hoge benzineverbruik word je al gestraft door de hoge liter prijs dan zou ik zeggen een korting op de co 2 tax .

Nu is het wachten totdat de wagen in nederland komt.

Reactie

Ik snap de negativiteit van diegene die hebben gereageerd.
Inderdaad in mijn enthousiasme misschien iets te snel iets geplaatst .
Auto komt uit italie ben daar zelf naar toe gegaan bij een garage .
Kwam er niet achter of het een dealer was maar de onderhoudshistorie in italiaans is aanwezig . Ik durfde de gok wel aan . Het importeren heb ik uitbesteed(importauto)heb het bij vorige wagens wel vaker zelf gedaan maar had er nu geen zin in . Wanneer de wagen komt is nog niet bekend omdat er meerdere wagens op de trailer gaan en die eerst vol moet zijn.
Waarom maar 1 foto, in al die stress , communiceren wat een drama was want uiteraard spreken ze geen engels , ging de deal nog bijna niet door en in de haast heb ik maar 1 foto gemaakt. Snap overigens niet waarom ik me verontschuldig over deze korte review maar goed ik ben nogal enthousiast
Oja er wordt afgevraagd waarom er sterren worden gegeven voor kosten , kwaliteit etc.
Als je het niet invult kan je het niet opslaan cq publiceren, mocht ik tzt van mening veranderen dan kan ik nog altijd het aantal sterren aanpassen

Onderhoud

Onderhoud, elke wagen die ik importeur en waarvan het onderhoud soms wat lastig is te traceren laat ik preventief alles controleren en alle vloeistoffen vervangen. Remblokken voor waren ook aan de beurt alle velgen opnieuw laten balanceren en tevens de wagen opnieuw laten uitlijnen.
Het lijkt wel of de wagen veel rustiger rijdt maar ook de automaat schakelt wat sneller , zal wel tussen de oren zitten.

Elke keer rijden in deze wagen is genieten en rijden met een big smile.
In een straat met hoofdzakelijk leasebakken die geen geluid maken is het wel fun als je deze wagen start , je trekt een hoop bekijks.

De wagen is best wel groot zowel breed als lang en het parkeren is soms wel een dingetje .
Zijn er minpunten , op dit moment 1 klein minpuntje en dat is de navigatie , die is een beetje verouderd maar ach dat mag de pret niet drukken.

Van het voorjaar wordt de wagen gedetaild en wat kleine plekjes worden weggewerkt en de binnenkant mag ook eens goed gereinigd worden.

Oja had ik het al vermeld het geluid is Fantastico, de milieu freaks kunnen weer klagen 👆🏽

Uitlijning

Vandaag de wagen onder het doek vandaan gehaald voor 2 nieuwe bandjes en tevens eens goed uitlijnen.
Het is gelijk te merken de wagen rijdt veel lichter zonder instabiel te worden . Heb de Goodyear Eagle F1 laten monteren.
Nog wel een dingetje de automatische dimmende binnenspiegel werkt niet , eigenlijk al vanaf het begin. In de zomer maanden stoor ik me daar niet aan maar vanochtend vroeg reed een EV achter me en die led verlichting met een lichtbalk over de hele voorkant. Wat afschuwelijk om te zien en wat is dat irritant als je zoiets in de binnenspiegel zie. Snap niet dat die verlichting door de nederlandse keuring is gekomen.
We kunnen weer km’s maken , viva italia en viva italia Spa staat op de agenda

6,5