Lexus IS 300 Executive (2004)

Lexus IS
Lexus ISLexus ISLexus ISLexus ISLexus ISLexus IS - interieurLexus IS - interieur

UitvoeringIS 300 Executive
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

Deze auto is een heerlijke reisauto. Afgezien van de hoge brandstofkosten is deze auto mij op het lijf geschreven. Hij communiceert redelijk direct door het stuurwiel zonder aan comfort in te boeten door te hard afgestelde dempers. De prestaties van de motor zijn voldoende alhoewel het aantal pk’s hoger zou mogen zijn. Een keuze in ieder geval waar ik nog geen dag spijt van heb gehad.

De automaat in de auto is er een van de comfortabele soort. Nooit geen vreemde klappen in de auto, de kickdown is goed bij de les maar nooit onbehouwen. Het bedieningsgemak van de auto is ook prima als je eenmaal weet waar de knoppen zitten (kostte mij ongeveer twee weken). De afwerkkwaliteit ligt op een eng niveau. Nergens geen vreemde naad o.i.d te zien. Alleen het gebruik van het materiaal van het dashboard zou beter kunnen. De looks van het dashboard met de chronograaf stijl zijn nog steeds de mooiste die ik ooit heb gezien.

De auto is ook heel betrouwbaar, op een probleem met de accu na heb ik er nooit wat aan, ook niet op elektrisch vlak. En het is toch leuk dat je elke dag nog het idee krijgt dat je in wat exclusiefs rijdt voor deze prijs.

Een leeggelopen accu na terugkomst van vakantie. Dit is door de dealer echter direct op locatie vervangen zonder kosten.