Lexus IS 250 Sport (2006) #4
| Bouwjaar | 2006 |
| Jaar van aanschaf | 2007 |
| KM-stand bij aanschaf | 10.000 km |
| KM-stand laatst | 65.000 km |
Mijn derde Lexus. Na mijn IS200 executive was de keuze om opnieuw een Lexus aan te schaffen geen moeilijke. De IS200 was subliem, nooit problemen mee gehad en een heerlijke rijders auto. Ik vond het nieuwe model iets ingetogener dan de oude en heb daarom toch nog even gewacht met de aanschaf. De sport zag er net iets agressiever uit dan de executive, het onderstel strakker en het rijgedrag was iets directer. Vandaar de keuze voor de sport.
Toch voordat ik opnieuw voor Lexus koos, ben ik toch eventjes bij de competitie geweest. De opties waren totaal verschillende auto\\\\\\\'s, maar elk van deze had iets aparts. De BMW 530d (De 3-serie vind ik namelijk niet mooi), Audi A4 en A6, Mercedes C- klasse en een Lexus GS300.
Na met al deze auto\\\\\\\'s gereden te hebben, viel BMW al zeer snel af. De 530 is wel aardig, maar past gewoon niet bij mij. Hetzelfde geldt voor Audi. De Mercedes vond ik niet echt lekker rijden. Plus als klap op de vuurpijl werd er nog eens gevraagd door de dealer of ik deze auto wel kon betalen......
Dus terug naar Lexus.
De GS300 en de IS250 Sport liggen wat performance betreft niet veel uit elkaar. Dus gaat het alleen om ruimte achterin, welke ik niet nodig heb.
Goed, dus de IS250 Sport.
Dit is echt een zeer heftige auto. De coupe lijn van de auto spreekt zeer aan. De auto reageeert zeer goed en ligt ongelooflijk goed op de weg. Hierbij zullen de banden (Achter 255/40/18 en voor 225/40/18) een zeer belangrijke rol spelen. Dankzij de zeer krachtige remmen staat de auto snel stil. Echter hierdoor komt er wel het nodige remstof vrij.
Het interieur is Suedine (Suede-achtig) en zit erg lekker. Het Mark Levinson audio systeem was het geld (+/- 5000.-) meer dan waard. Of je nu luisterd naar Tiesto, of naar vivaldi, het geluid komt er altijd goed uit (mits de opname van goede kwaliteit is). Het navigatie systeem (touch screen) werkt geweldig en is geintegreerd met de andere functies van de auto (Radio, climate control, 6 DVD wisselaar, telefoon, calender, etc.)
De automaat is echt van topkwaliteit. Om een of andere reden voelt deze altijd aan wat ik precies wil. Iets meer kracht, terugschakelen etc. De semi automaat stand (tiptronics) werkt subliem. Deze is echt handig voor file rijden, zodat de auto nog enigzins afremt op de motor.
Mijn verzekering (OHRA) stond erop dat ik een alarm klasse 3 liet monteren in de auto (Deze komt namelijk standaard met klasse 2). Na de montage van deze, werkte de stuurbekrachtiging van de auto niet meer. Achteraf bleek dat er tijdens het plaatsen van dit alarm systeem een draadbreuk was ontstaan.
Verder niets bijzonders.