Lexus IS 250 Executive (2006)

autoreview

Lexus IS
Lexus ISLexus ISLexus ISLexus ISLexus ISLexus ISLexus ISLexus ISLexus IS - interieurLexus IS - interieurLexus IS - interieur

Signalement

UitvoeringIS 250 Executive
Versnellingen6, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006
KM-stand bij aanschaf9 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Wat een vette bak! Antracietgrijs metallic, 18’ wielen, beige leer, een plaatje. En dan het navigatiesysteem met bluetooth-functie voor de telefoon en de Mark Levinson audioinstallatie. En die achteruitrijcamera, schakelflippers, het starten per knopdruk waarbij de naalden van de sneldheidmeter en toerenteller een ballet voor twee wijzers uitvoeren, en alle toeters en bellen die je kunt bedenken. Een en al toys for boys. Kan er niet vanaf blijven.
Een beetje stug afgeveerd, zeker ook door die enorme velgen met laagprofiel, maar een genot om in te rijden. Superstil, superstrak rijdend, lekkere sound van de v6. En altijd voldoende power met 208 pk bij net iets meer dan 1.500 kg. Je zit voor je het weet op zeer illegale snelheden. Ben bang dat het bonnen gaat regenen...
Nu lekker verwarmde stoelen, straks van de zomder ge-aircode stoelen. Top. En nu nog een echter koppendraaier, want wie er een uit het lijstje bestelt wacht nog wel een maandje of 6 a 7. Deze is door de dealer Lexus Sittard weggekaapt uit de voor Nederland beschikbare vloot. Goeie service, die lui doen zich alle moeite, echt een red carpet treatment.
Kan er natuurlijk verder nog niet veel over zeggen, gelet op de kilometerstand, maar ’you never get a second chance for a first impression’ en dat is hier dik in orde. Dat wordt aangenaam rijden de komende 4 jaar.

PROBLEMEN

Op de auto is niks aan te merken, maar de aflevering was nogal problematisch. De auto stond gepland om bij de dealer afgeleverd te worden, maar bijna een week later, nota bene twee dagen voor de geplande afleverdatum was hij er nog steeds niet. De auto was ’kwijt’. Na veel heen en weer gebel tussen de dealer en Lexus Nederland kwam van Lexus Nederland het verhaal dat de auto was tegengehouden in Zeebrugge op last van de fabriek. Voor een kwaliteitscontrole. Zou kunnen, maar ik geloof er niet al te veel van. Zonder enige vorm van communicatie richting dealer, en dus ook niet naar mij. Terwijl mijn vorige (lease)auto al moest worden ingeleverd. En Lexus Nederland weigerde iets te regelen om de auto versneld op te halen in Zeebrugge of een vervangende auto in te zetten. Dat was dan weer bepaald geen red carpet treatment.
Vervolgens dook de auto zomaar ineens toch nog bij de dealer op, een dag voor de geplande aflevering. De dealer heeft meteen alles op alles gezet en de auto is alsnog op de afgesproken dag geleverd. Echt een geweldige service van Lexus Sittard en directeur Bert Schurgers in het bijzonder.

4,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (16)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens