Lexus IS 220d Sport (2006)

Lexus IS
Lexus ISLexus ISLexus ISLexus ISLexus ISLexus ISLexus ISLexus ISLexus IS - interieurLexus IS - interieurLexus IS - interieur

UitvoeringIS 220d Sport
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Ik begin maar eens met de negatieve zaken. De zaken die na in gebruikname opvielen en al snel tegenviélen zijn de volgende:

-/- Interieur:
Binnenruimte valt tegen, ik ben 190 land en moet de voorstoel zo ver naar achter doen dat daar niemand meer zitten kan.

Te veilig, hiermee bedoel ik dat de auto en met name het centrale deel de navigatie dvd zo veilig is afgesteld dat je onder het rijden alleen maar uit vooraf ingestelde zaken kan kiezen dus niet vrij kunt bellen of navigeren. Dit laat ik bij de eerste beurt eruithalen alsmede het irritante geluid als je de autogordel niet omhebt, die blijft ook al rijd je maar tien meter irritant piepen. Verder zijn de materialen erg vlekgevoelig.

De stoel ventilatie (Onderdeel lederen bekleding) laat bij het koelen te wensen over ergo merk er zeer weinig van.

De auto is niet overdreven stil op de autobaan bij snelheden boven de 100km, komt hoogstwaarschijnlijk door de 18inch wielen.

-/- Het rijden:
De auto rijdt prima echter pas vanaf 2000 toeren daarvoor zit er niet veel. Ook zijn versnelling 1 erg kort en is versnelling 4 eigenlijk overbodig omdat je direct na de 3 beter naar de 5 zou kunnen schakelen. Ik werk in Duitsland en vreet veel autobahn kilometers en daar hade de auto net iets meer power mogen hebben.

+/+ Exterieur:
Prachtig om te zien, een hele mooie vorm de 18 inch wielen staan de auto perfect. Ik heb zilver metallic met donkergrijs leer en dat staat de auto prima en vele mensen vinden hem gewoon een mooie auto.

+/+ Interieur
De materialen zijn goed gekozen en alles werk prima. De navigatie is voorbeeldig en de audio met tig boxen (Mark levinson) werkt perfect. Alleen begrijp ik niet wat ze willen met een 6 dvd speler want hij speelt dan alleen maar gekochte dvd audio af en geen zelf gemaakte dvd tjes helaas. De klokkenwinkel is prachtig maar let opdat je hem niet te erg dimt want springt je navigatie automatisch op nachtstand!

De achteruitrijdt camera met sensoren is een prima uitvinding en werkt tot nog toe perfect.

+/+Rijden
Hij rijdt vanaf 2e en 3e versnelling voorbeeldig en zijdezacht. Binnen Nederland zullen weinig autos je kunnen bijhouden op de autosnelweg maar daar heb je helaas hier weinig aan. Het verbuik bij mij zit nu op 1 liter op 10,5km maar dat komt omdat ik de meeste km rijdt in Duitsland en flink het tempo erin houd.

Aanbevelingen:
Chiptunen indien mogelijk, meer power maakt hem zeker betere concurrent voor de BMS/AUDI achtigen.
Beveiliging eletronica in interieur omzeilen geeft je meer flexibiliteit,
Houdt rekening met beperkt binnenruimte voor grotere mensen.

Nada, nichts, rien, geen!