Lexus IS 220d Business (2006) #4

Lexus IS
Lexus ISLexus ISLexus ISLexus ISLexus ISLexus ISLexus ISLexus ISLexus IS - interieurLexus IS - interieurLexus IS - interieur

UitvoeringIS 220d Business
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2010

Lexus IS 220D

Afgelopen 6 jaar heb ik in een 206 HDI 2.0 eco gereden met veel plezier. Omdat ik veel kilomters maak miste ik 2 dingen op de 206. Dat waren een airco en een cruise control. Afgelopen januari was het tijd voor iets anders. De volgende auto zou dus op z'n minst airco en een cruise control moeten hebben.

Keuze Lexus: exclusieve auto die je niet vaak ziet. Een stukje japanse betrouwbaarheid. Bovendien vind ik hem er niet slecht uitzien.

Ik zal beginnen over het comfort: dat geef ik een 9. Voor mijzelf zit ik best goed, alleen een lendensteun had er nog bij gemogen en het was een 10 geweest. Genoeg hoofdruimte (ben 1,79m). Stoel is best ver naar achter desondanks nog genoeg ruimte achter mij.
Comfort tijdens het rijden geef ik een 8,5. Hij staat vele malen stabieler op de weg, maar ja wat wil je ook met een auto die 1,5 ton weegt. Hobbels en onevvenheden voel je wel, maar dat komt door mijn sportieve banden die erop zitten.

Prestaties: dikke 9. Voor een zware auto komt ie goed vooruit. Had wat meer pk's mogen hebben, maar je komt zeker niet tekort. Zoals overal al staat geschreven zijn de 1ste en 2de versnelling net iets te kort. Vanaf de 3de kun je echt doortrekken. Over het algemeen ben je sneller dan het gemiddelde verkeer. Tussensprints gaat makkelijk als je terugschakelt naar 4 of 3 afhankelijk van je snelheid. 6de versnelling gebruik ik pas vanaf 120km/h.

Betrouwbaarheid: net een maand in gebruik en nog niets bijzonders meegemaakt.

Gebruikskosten: 8. Elke 15.000km een beurt. De lexus dealer heeft best schappelijke prijzen. 215 voor een kleine beurt en 415 voor een grote beurt. enkel jammer van de wegenbelasting, vanwege het gewicht valt ie in de 1550-1650kg gewichtsklasse wat resulteert in hogere MRB. De nieuwe ID220D valt hier net onder.

Algemeen: ik rij ongeveer 5500km in een maand en voornamelijk snelwegkilomters. Ik haal ongeveer 6,1l/100km. Dan rij ik dus gewoon 100 bij 100 en 120 bij 120. Ben opzich een best rustige rijder en als de cruise control aan kan gaat ie ook aan.

Minpuntje: zicht naar achter is beperkt. Dode hoeken ook slecht te zien over je schouder.