Lexus IS 200 Executive (2004)

Lexus IS 200 Executive (2004)

UitvoeringIS 200 Executive
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

Ik wist dat de nieuwe is250 zou gaan uitkomen, maar toch bewoog iets mij er toe toch nog eventjes een is200 te kopen. Natuurlijk speelde het feit dat ik een goede prijs kreeg voor de auto ook een rol, maar toch.....

Mijn vorige IS200 doorverkocht aan mijn moeder (voor de inruilprijs), want de prijs die de dealers er voor terug gaven was toch veel lager dan ik verwacht had en dan gaf ik dat voordeeltje liever aan familie.

Maar goed, hier dus de aflevering. Mooie auto, zag er goed uit, en toch iets completer dan mijn vorige. Een leuk ingebouwd lexus navigatie systeem en een automaat. ’Het interieur is eigenlijk het grootste verschil’, dacht ik...

Tja wat kan ik verder over deze auto zeggen? Hij rijdt perfect, maar dat wist ik al, Hij stuurt heerlijk, is lekker rustig en reageert formidabel. De leder/escaine bekleding en de sportstoelen zitten heerlijk. Laatst de 2006 dvd gehaald voor het navigatie systeem, en kan de auto mij weer overal naartoe brengen met zijn zeer duidelijke navigatie systeem.

Zoals altijd de wegligging van de IS is super, heerlijk de bochten door, en je moet echt vreemde dingen uithalen wil je gebeten worden.

Al met al, echt een super bak!

Na mijn eerste 10.000 kilometer begon ik toch mijn vorige auto een beetje te missen. Het mij opviel, trok mijn vorige IS veel meer aandacht op de weg. vreemd? Misschien, maar naar ik later bedacht zat het volledig in de kleur. Mijn vorige IS was zwart, en mijn huidige zilver. Deze zilveren is toch een iets ingetogen kleur, die ik steeds minder bij een opvallende auto als de IS200 vind passen. Verkeerde kleurkeuze dus.

Verder is hij trager. Veel trager. De automaat versneld deze is naar de 100 in 11 seconden, zodat een polo-tje je bij de stoplichten bijhoudt, of erger nog, verslaat. In de vorige trok mijn 6-bak de auto naar de 100 in een grove 9 seconden.

Mijn volgende auto? Dat wordt 100% een Lexus, alleen nog even nadenken welke. Mijn vorkeur gaat uit voor de IS250, maat toch, die RX400...... misschien een jaartje langer doorsparen en dan een 2de hands RX400h kopen? Of een nieuwe IS250... k weet het nog niet, maar eerst rij ik deze nog een jaartje door eer ik hem ga verkopen.