Lexus IS 200 Executive (2000)

Lexus IS
Lexus ISLexus ISLexus ISLexus ISLexus ISLexus IS - interieurLexus IS - interieur

UitvoeringIS 200 Executive
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2003

Ik heb een jaar lang het geluk gehad deze fijne auto te mogen bezitten. Hij had bij aanschaf al flink wat kilometers gereden maar was voorzien van alle opties zoals navigatie, autotelefoon, leer en zelfs standverwarming. Aan de stoelen kon je de kilometerstand niet aflezen maar de verchroomde deurklinken aan de binnenzijde verloren hun blinkende laag. Het enige wat ik vond tegenvallen waren de prestaties. De motor had een mooie 6 in lijn-sound maar de automatische 4 bak begreep niet altijd dat het een echte toerenmotor was. De terugval in toeren bij opschakelen was te groot voor echt sportief rijden.
Ruim 20000 km’s zijn er probleemloos door mij gereden. De auto was bij Lexus Arnhem in onderhoud, maar ik heb geen onkosten gehad, behalve een grote beurt met distributieriem. Wel heb ik de velgen laten vernieuwen, vooral het gedeelte wat gepolijst was werd snel erg lelijk. Ik was zelfs van plan de IS 200 op te geven voor klokje rond.
Helaas vond een ander het nodig om mij geen voorrang te verlenen en hierdoor heb ik voortijdig afscheid genomen van de winnaar van de AutoWeek tevredenheidstrofee van 2004. Erg verdiend overigens!
Omdat de ruimte inderdaad niet over laat en er plek moest komen voor 2 koters en een hond, waren we genoodzaakt te zoeken naar een alternatief. (Opel Zafira OPC).

Afbladderen chroomlaag op deurklink binnenzijde linker voorportier. Afblatteren blanke laklaag gepolijst gedeelte van de aluminium wielen. Verder geen kraakje, rammeltje of slijtplekje na 2 ton!

• Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee